Alimentul din perioada comunista care a revenit in forta in restaurante si brutarii

Data actualizării: 29 mai 2025

In ultima vreme, un aliment specific perioadei comuniste a inceput sa isi faca simtita prezenta in restaurante si brutarii artizanale din Romania. Acesta este nimeni altul decat parizerul.

Parizerul, gustul nostalgiei

Produsul este deosebit de apreciat, mai ales de cei care s-au nascut in perioada comunistă, si este adesea achizitionat in cantitati mari.

Parizerul, reinterpretat in numeroase bucatarii, a ajuns viral in social media.

Acesta este adesea prezentat sub forma unui sandwich cu mustar, iar pretul este aproximativ 20 de lei.


Reinterpretarea unui clasic

Un brutar roman a subliniat faptul ca parizerul nu ar trebui consumat zilnic, dar recunoaste popularitatea lui. Parizerul este prezentat in unele restaurante sub forma unui burger. Bogdan Alexe, proprietarul unui local, descrie produsul astfel:

Citește și:

Este un pesmet mai gros de origine din Japonia, l-am pus intr-o chifla de tip burger, japoneza aia care se impartea duminica la biserica. La baza este mustarul, sus este gratinat cu un cascaval de Ibanesti. Are o maioneza facuta de casa si salata verde.

In ciuda succesului, este important de mentionat ca Dana Pop, inginer in biotehnologii alimentare, subliniaza ca prima reteta de parizer dateaza din anul 1944 si ca acesta a fost initial un preparat de inspiratie germana, devenind mai fin abia in anii 70.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨