Autoritatile romane au anuntat ca alocatiile pentru copii, in valoare de 719 lei de persoana, vor fi virate automat pe carduri in data de 8 iunie. Aceasta decizie vine la doar cateva zile inainte de Ziua Internationala a Copilului si a starnit interesul parintilor care se intreaba daca banii pot fi primiti mai devreme decat de obicei.

Procedura de virare a alocatiilor pentru copii

In cadrul Uniunii Europene, fiecare tara este responsabila pentru securitatea sociala si prestatiile familiale acordate. In Romania, pentru a primi alocatiile pentru copii, parintii trebuie sa indeplineasca anumite criterii, precum detinerea unui loc de munca, primirea unei pensii de stat sau stabilirea rezidentei pe teritoriul tarii. Aceste sume de bani sunt acordate pentru a ajuta familiile care au in ingrijire copii cu varsta de pana la 18 ani.

La inceputul anului 2024, au fost facute modificari in ceea ce priveste cuantumul alocatiilor acordate, iar acestea au crescut semnificativ. Astfel, alocatiile pentru copiii cu varsta sub 2 ani sau peste acest prag, care prezinta handicap, au crescut de la 631 de lei lunar, la 719 de lei. Aceasta majorare vine in sprijinul familiilor care se confrunta cu cheltuieli suplimentare pentru ingrijirea copilului.

Reclamă

Data de virare a alocatiilor in luna iunie

Conform legislatiei, alocatiile pentru copii sunt virate in conturi in data de 8 a fiecarei luni. Cu toate acestea, in luna iunie 2024, transferul banilor va avea loc pe aceeasi data, respectiv pe 8 iunie. De asemenea, autoritatile romane au precizat ca singura exceptie de la aceasta regula este situatia in care data stabilita pentru virarea banilor cade intr-o zi de weekend sau intr-o zi de sarbatoare legala.

Este important de mentionat faptul ca alocațiile pentru copii reprezinta un sprijin esential pentru familiile din Romania, ajutandu-le sa asigure conditii favorabile pentru cresterea, ingrijirea si educatia copiilor. Prin majorarea cuantumului acestor sume de bani, autoritatile dovedesc preocupare pentru bunastarea copiilor si sustinerea familiilor.