Pentru pasionatii de gatit, un aluat fraged si pufos este ingredientul de baza pentru o multime de retete delicioase. Cu doar cateva ingrediente simple, poti prepara un aluat perfect pentru placinte sau produse de patiserie. Iata cum poti sa faci un aluat rapid si usor acasa.

Cum sa prepari un aluat perfect

Pentru a pregati acest aluat perfect, ai nevoie de cateva ingrediente de baza pe care le gasesti in orice bucatarie: faina, unt, ou, otet de vin, ulei, sare si apa calduta. Pasii sunt simpli si rezultatul este garantat: un aluat moale, elastic si perfect pentru orice reteta.

Intr-un bol, bate oul cu un tel si adauga lingura de ulei, lingura de otet si un varf de lingurita de sare. Amesteca bine si toarna peste compozitia rezultata 250 ml de apa calduta. Cerneti faina peste aceasta compozitie si framantati pana obtineti un aluat moale si usor elastic. Daca simtiti nevoia, puteti adauga putina faina in functie de consistenta aluatului.

Reclamă

Pasii urmatori pentru un aluat perfect

Dupa ce aluatul a fost framantat in bol, scoateti-l pe masa de lucru infainata si continuati framantarea pana devine nelipicios. Lasati-l sa se odihneasca aproximativ 15 minute, apoi intindeti-l intr-o foaie rotunda si groasa. Cu ajutorul unui cutit, crestezati in mijlocul foii o cruce, apoi puneti untul moale in mijlocul crucii.

Strangeti aluatul in jurul untului si folositi un sucitor pentru a-l intinde pana cand untul se omogenizeaza perfect cu aluatul. Impatureste aluatul, infasoara-l intr-o folie alimentara si lasa-l la rece timp de aproximativ 30 de minute. Dupa aceasta perioada, scoateti aluatul, intindeti-l pe blatul de lucru si folositi-l pentru placinte sau alte produse de patiserie.

Pofta buna si spor la gatit! Cu acest aluat rapid si usor, vei obtine mereu rezultate delicioase, care iti vor incanta familia si prietenii.