Pam Shaw, o britanică de 70 de ani din Wigan, a devenit notorie pentru o trăsătură remarcabilă: ea este virgină. Faptele ei reprezintă o raritate în lumea contemporană, unde majoritatea femeilor la vârsta ei au deja nepoți. Indiferent de acest detaliu neobișnuit, Shaw și-a exprimat de mai multe ori fericirea despre viața pe care o trăiește.

Într-o recentă ședință foto la ea acasă, starea ei de spirit pozitivă a fost ușor de observat. În ciuda scepticismului altora, Shaw a trebuit să își justifice constant alegerea de a rămâne virgină până la această vârstă.

A fost cântăreaţă de cabaret și alegerea sa a fost legată strâns de dedicația sa pentru cariera muzicală. Conform propriilor declarații, întotdeauna a prioritizat munca înainte de orice formă de relație personală care ar fi putut deranja acest flux de lucru. Motivul acestei decizii de austeritate, după cum explică ea, a fost dublat de credința ei profundă în importanța menținerii virginității până la căsătorie. Aventurile de o noapte sau relațiile efemere nu au fost vreodată opțiuni pentru ea.

Reclamă

Cu toate acestea, Pam, acum la 70 de ani, își exprimă dorința de a se căsători și de a face „pasul cel mare”. Ea este gata să își schimbe viața, dar cu condiția ca viitorul ei partener să îndeplinească o serie de condiții destul de stricte. Iată ce declară ea: „Nu i-aș dărui virginitatea decât unui bărbat care este realizat din punct de vedere financiar, este înalt și brunet.”

O Femeie care Știe ce Vrea

În pofida vârstei și a condițiilor sale, Pam Shaw este o femeie care știe ce vrea. Stăpână pe propriul destin, deși alege un drum mai puțin bătut, ea merge înainte cu convingere și cu o fericire contagioasă. Pam rămâne un exemplu de demnitate și de rezervare într-o lume care adesea uită valorile adevărate.

Criticile asupra deciziei lui Pam Shaw de a rămâne virgină până la 70 de ani se pot baza pe o serie de argumente negative, deși este important să subliniem că fiecare individ are dreptul să-și trăiască viața conform propriilor valori și convingeri. Iată câteva motive pentru care unii ar putea considera această decizie ca fiind negativă:

Decizia de a rămâne virgină până la o vârstă înaintată poate duce la o lipsă de intimitate emoțională și fizică. Intimitatea este adesea o parte importantă a relațiilor personale și poate contribui la satisfacția emoțională și la crearea unor legături profunde.

O astfel de alegere poate duce la izolare socială, în special într-o societate care valorizează relațiile romantice și sexuale ca parte integrantă a vieții de adult. Aceasta poate afecta negativ sănătatea mentală și bunăstarea generală.

Societatea poate stigmatiza o astfel de decizie, considerând-o anormală sau excentrică. Acest lucru poate duce la presiuni sociale și la o percepție negativă din partea celorlalți, ceea ce poate afecta încrederea în sine și fericirea personală.

Pam Shaw a menționat că trebuie să-și justifice constant alegerea, ceea ce indică o presiune externă semnificativă. Această nevoie de a explica și a se apăra poate fi stresantă și obositoare pe termen lung.

Refuzul de a se angaja în relații romantice sau sexuale poate însemna lipsa unor experiențe de viață valoroase. Relațiile romantice și sexuale pot oferi învățăminte importante despre iubire, încredere, compromis și dezvoltare personală.

Alegerea de a prioritiza cariera în detrimentul vieții personale poate duce la pierderea unor oportunități de a forma legături semnificative și de a experimenta aspectele complexe și pline de satisfacții ale relațiilor umane.

Lipsa de intimitate și de relații apropiate poate contribui la probleme de sănătate mentală, cum ar fi depresia și anxietatea. Interacțiunile sociale și relațiile intime sunt esențiale pentru bunăstarea emoțională și mentală.

Studiile au arătat că relațiile romantice și sexuale pot avea beneficii asupra sănătății fizice, inclusiv reducerea stresului, îmbunătățirea sistemului imunitar și creșterea longevității.