Andreea Ibacka este una dintre cele mai îndrăgite actrițe de la noi, care de-a lungul anilor ne-a încântat cu prezența sa pe micile ecrane. În urmă cu câțiva ani însă, vedeta a trecut printr-un moment deloc plăcut, atunci când a fost suspectă de cancer la sân.
Andreea Ibacka, o mărturisire emoționantă
Actrița Andreea Ibacka a făcut dezvăluiri emoționante despre problemele de sănătate pe care le-a avut. Soția lui Cabral a fost suspectă de cancer la sân în urmă cu mai mulți ani și a fost operată pentru biopsie. Într-o declarație sinceră, Andreea a mărturisit că a avut parte de un moment greu de gestionat emoțional, dar că a fost norocoasă să aibă acces la cei mai buni specialiști în domeniu.
"Acum câțiva ani am fost suspectă de cancer la sân, un moment greu de gestionat din punct de vedere emoțional. Și mi-a rămas clar în minte faptul că povara anunțatului părinților era la fel de mare că șocul bolii în sine. Nu am mai vorbit public pe acest subiect, deși înăuntrul meu a fost furtună și aș fi simțit uneori nevoia să urlu. Am avut norocul de a ajunge pe mâinile celor mai buni specialiști, m-am și operat (vreo 20 de oameni mi-au fost alături la spital atunci când m-am trezit), iar biopsia a infirmat temerile. Sunt foarte norocoasă, iar de atunci am rămas cu un obicei excelent. Prevenția e nelipsită", a declarat Andreea Ibacka.
Reclamă
Andreea a mai explicat că, la vremea aceea, a preferat să țină această experiență departe de ochii publicului: "De-a lungul anilor am avut și noi probleme și unele chiar mari. Asta a fost una din pietrele de hotar. S-a întâmplat în 2017, n-am vorbit despre asta la momentul respectiv, pentru că nu-mi doream compasiunea nimănui, deși sunt convinsă că dacă spuneam atunci, eram pe prima pagină. Nu mi-am propus niciodată să ies în față. Am preferat să păstrez povestea pentru noi", a conchis aceasta.
Cancerul mamar, o problemă majoră în România
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cancerul de sân a devenit cel mai frecvent tip de cancer la nivel global, începând cu anul 2021. În România, această afecțiune reprezintă principala cauză de mortalitate la femei, cancerul de sân fiind responsabil de 16% din totalul deceselor cauzate de cancer.
Cancerul mamar este o boală care afectează un număr semnificativ de femei și este esențial să se acorde o atenție deosebită prevenirii și diagnosticării timpurii. Prin conștientizarea riscurilor și efectuarea regulată a controalelor medicale, se poate reduce impactul acestei boli grave asupra societății. Andreea Ibacka este un exemplu de putere și rezistență în lupta împotriva cancerului și încurajează femeile să acorde o atenție deosebită sănătății lor.