Animalul din România pentru care marocanii nu mai știu ce să facă. Au venit direct în țară ca să cumpere cât mai mult și direct de la fermieri

Data actualizării: 20 iulie 2025

România devine punctul de atracție pentru importatorii marocani, în special datorită exportului de ovine, care se reia după o perioadă de suspendare cauzată de Pesta Rumegătoarelor Mici (PRM).

O delegație marocană, condusă de omologul serviciilor veterinare din regat și incluzând Ambasadorul Regatului Maroc în România, Excelența sa Hassan Abouyoub, a sosit în țară pentru a iniția acest proces.

Delegația marocană în România


Vizita lor este concentrată pe avansarea discuțiilor pentru reluarea exportului de ovine, iar delegația include și un operator economic important din Regatul Maroc.

Citește și:

Acesta a arătat un interes special pentru un prim import de ovine din România, conform unui comunicat al ANSVSA.

Programul delegației include o deplasare în județul Constanța, unde aceștia vor vizita două centre de colectare a oilor. Scopul vizitei este de a evalua condițiile de bunăstare ale animalelor și măsurile de biosecuritate implementate de crescători.

Mai mult, operatorul economic din Maroc va inspecta marfa destinată exportului, asistând la procedurile logistice și ocupându-se de semnarea documentelor oficiale necesare demarării exportului.

Lista activităților delegației marocane:

  • Vizitarea centrelor de colectare ovine din județul Constanța
  • Evaluarea condițiilor de bunăstare ale animalelor
  • Inspecția măsurilor de biosecuritate
  • Verificarea logisticii de îmbarcare a animalelor pe vapor
  • Semnarea documentelor oficiale pentru export

Acest pas reprezintă o oportunitate semnificativă pentru România de a-și reintroduce produsele pe piața din Maroc și de a consolida legăturile comerciale bilaterale.

Alexandru Bociu, președintele ANSVSA, a subliniat importanța acestor demersuri:

„Prin demersurile sale, ANSVSA deschide noi oportunități pentru producătorii români, sprijinind extinderea exporturilor către Regatul Maroc.
Aceasta le permite fermierilor să își valorifice produsele de calitate superioară pe această piață.”

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨