Anna Lesko dezvăluie secretul preparării cozonacului cu nucă și vișine pentru Paște

Data actualizării: 10 aprilie 2025

Paștele se apropie cu pași repezi și, pe lângă veselia și bucuria specifică sărbătorii, gospodinele se pregătesc intens pentru prepararea tradiționalului cozonac. Vedeta muzicală Anna Lesko a decis să împărtășească cu fanii ei rețeta personală de cozonac cu nucă și vișine, un desert delicios care nu lipsește de pe masa de sărbătoare.

Ingrediente pentru cozonacul de Paște al Annei Lesko

Anna Lesko nu este doar o artistă talentată, ci și o bucătăreasă pasionată. Ea a dezvăluit că, pentru cozonacul ei de Paște, are nevoie de 1 kg de făină, 500 ml lapte cald, 7 gălbenușuri, 25 g drojdie, 400 g zahăr, 100 g unt, coajă de portocală, coajă de lămâie și esență de vanilie. Pentru umplutura cozonacului, vedeta folosește 500 g miez de nucă, 50 g de cacao, vișine în suc propriu, gem de prune, stafide și 7 albușuri.

Pașii de preparare a cozonacului cu nucă și vișine

Prepararea cozonacului începe cu combinarea făinii cu drojdia, zahărul și puțin lapte, compoziția fiind lăsată la dospit pentru 20 de minute. Între timp, se bat gălbenușurile cu zahărul până se obține o spumă consistentă, care se adaugă peste aluatul crescut. După ce drojdia și-a făcut efectul, se adaugă restul de zahăr, coaja de lămâie și portocală, laptele rămas și untul, după care se frământă bine aluatul. Când acesta devine compact și elastic, se lasă din nou la dospit.


Umplutura cozonacului se prepară prin amestecarea nucii cu stafidele, gemul de vișine și vișinele în propriul lor suc. Se adaugă zahărul, se presară și cacaoa, omogenizând bine compoziția. Separat, se bat albușurile cu zahăr până se obține o spumă fermă, care se încorporează în amestecul pregătit anterior. Pentru un plus de aromă, Anna adaugă și merișoare la final.

Citește și:

Cozonacul se coace în cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 60 de minute. La final, se unge cu un amestec de gălbenuș, miere și scorțișoară, oferindu-i un aspect apetisant și o aromă deosebită. Cu această rețetă, Anna Lesko își încântă fanii nu doar cu muzică, ci și cu delicioasele sale preparate culinare.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨