După furtunile puternice de zilele trecute, vremea se schimbă radical. Revine canicula. Un val de aer tropical va aduce iar în țara noastră temperaturi sufocante. Meteorologii anunță că de luni vom avea peste 35 de grade Celsius.

Alina Șerban, meteorolog ANM, avertizează că o masă de aer tropical se extinde și se va intensifica din nou în zona țării noastre, aducând temperaturi din ce în ce mai ridicate. Astfel, încă de azi vom vorbi despre temperaturi mai ridicate decât ieri, cu maxime de la 22-23 de grade, la 28-29 de grade, și izolat chiar 30 de grade în partea de sud a teritoriului. Mâine se anunță ceva mai cald, cu maxime de 30-33 de grade, mai multe decât azi în Banat, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, iar de luni chiar vom vorbi despre temperaturi de 35 și peste 35 grade.

Atenționare de caniculă

Cu temperaturi în creștere, se așteaptă un nou val de caniculă și disconfort termic din ce în ce mai ridicat. Astăzi, în București se prognozează o maximă de 28-29 grade, iar mâine se preconizează și mai cald, cu temperaturi probabil de 31-32 grade. Săptămâna viitoare, situația se menține similară, cu temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat. Este important să ne pregătim pentru această perioadă de căldură intensă și să luăm măsurile necesare pentru a ne proteja de efectele negative ale acestei vremi extreme.

Reclamă

Cu toate acestea, ANM recomandă populației să fie precaută și să se protejeze de căldură, să evite expunerea prelungită la soare în timpul orelor de vârf și să se hidrateze corespunzător. Este esențial să fim atenți la simptomele de deshidratare sau de insolare și să solicităm ajutor medical dacă apare vreo problemă.

Astfel, indiferent de preferințele fiecăruia în ceea ce privește temperaturile, este important să fim pregătiți pentru această perioadă de vreme extremă și să acordăm atenția cuvenită sănătății noastre în contextul acestor condiții meteorologice.