Un celebru nutriționist trage un semnal de alarmă în legătură cu mâncarea preferată a românilor! Aproape toți românii așteaptă cu nerăbdare să apară la piață roșiile românești, pe care să le mănânce cu roții. Ei bine, cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic spune că această gustare este, de fapt, o bombă calorică!

Roșiile cu brânză, combinația fatală

Roșiile cu brânză rămân una dintre plăcerile românilor. Nutriționistul Mihaela Bilic vine însă cu vești proaste, mai ales pentru cei cu câteva kilograme în plus. Medicul spune că brânza este un adevărat inamic al siluetei noastre, fiind mai „periculoasă” chiar și decât carnea!

„Ce poate fi mai savuros, delicios si de sezon decât roșiile cu brânză…fără pâine, o să spuneți, ca să nu ne îngrașăm. Problema e că nu pâinea îngrașă (sau nu la fel de tare) precum brânza. Și când spun brânza mă refer la orice tip de brânzeturi, indiferent de cât sunt de sărate: caș și telemea proaspătă, telemea veche (maturată), mozzarella, cașcavaluri, brânza de burduf sau frământată. Deși conține la fel de multe proteine ca și carnea si peștele, în brânzeturi avem de 3 ori mai multă grăsime. În plus o felie de brânza de 100g o mănânci într-o clipă, la carne e mai mult de mestecat”, spune Mihaela Bilic.

Reclamă

Care este procentajul corect, care nu ne îngrașă

Nutriționistul spune că ne putem bucura în continuare de această gustare foarte savuroasă, însă trebuie să fim atenți la câtă brânză consumăm la o masă. Combinația ideală ar fi așa: 80% roșii, 20% brânză.

„Apropo de gramaj, porția corecta de brânză e de 70g, adică acele pachete ridicol de mici de la supermarket conțin 3 porții!! Unde sunt vremurile în care cumpărai brânza cu calupul? Acum asist la o adevărată conspirație a producătorilor, parcă si-au propus cu toții să ne învețe ce înseamna porția corectă! O felie mare cât palma si groasă de un deget are DOAR 200g și e prețios pusă într-un pachet individual tras in vid. Deja când găsești pachete de jumătate de kilogram se numește desfrâu.

E spre binele nostru, credeți-mă! E ușor sa mănânci prea multă brânză dacă bucata e mare. Așa, cu pachetul mic, ești mai atent. Nu de alta, dar brânza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de bază, care se mănâncă cu sutele de grame. Brânza e un răsfăț, un condiment, un ingredient al mâncării. Și da, puteti mânca fără grijă roșii cu brânză, cu condiția ca roșiile sa ocupe 80% din farfuria voastră. Cu alte cuvinte puneți câteva cubulețe de brânză peste un castron de roșii. Si atenție la ulei, brânza are deja grăsimea inclusă!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.