Pe masura ce boala se dezvolta, pot aparea manifestari discrete. Te simti suspicios in legatura cu felul in care se comporta corpul tau? Initiativa americana Stand Up to Cancer a clasificat simptomele tumorilor periculoase. Aceste simptome nu inseamna neaparat ca ai cancer, dar merita atentie. Daca observi unul dintre ele, ar putea fi prea tarziu sa-l ignori.

Dureri abdominale

Durerea persistenta, crampele, greata, balonarea, alternanta intre diaree si constipatie pot fi semne de alarma. Aceste simptome pot indica cancere ale esofagului, pancreasului, ficatului sau colonului, dar si multe alte afectiuni necanceroase. Totusi, trebuie sa fii atent, pentru ca si ulcerele stomacale te apropie de riscul de cancer.

Mancarime
Poate parea surprinzator, dar mancarimea poate fi un semn precoce de cancer. Daca nu esti alergic la nimic, nu ai antecedente de eczeme atopice si nu exista o cauza vizibila pe piele, aceasta poate fi un semnal de alarma pentru cancere precum cel pancreatic sau leucemia.

Reclamă

Sange in scaun
In combinatie cu constipatia, senzatia de stomac greu si problemele digestive, sangele in scaun poate indica hemoroizi. Totusi, acest simptom poate fi si un semn al cancerului de rect sau colon. Este important sa fii atent, chiar daca ai doar treizeci sau patruzeci de ani, deoarece bolile digestive afecteaza tot mai multi tineri.

Aceste simptome nu inseamna neaparat ca ai cancer, dar merita sa fii atent si sa consulti un medic pentru a exclude orice posibilitate grava. Nu ignora semnalele pe care corpul tau ti le transmite si nu ezita sa cauti ajutor medical daca observi orice simptom neobisnuit. Sanatatea este cea mai importanta si trebuie sa o protejam cu atentie si responsabilitate.