BANC | Bunica lui Bulă se duce la ședința cu părinții

Data actualizării: 21 iulie 2025

Bunica lui Bulă se duce la ședința cu părinții. Diriginta îi spune:

– Mamaie, nepotul tău este corigent la trei materii, are numai note de 3 și 4.

– Vai de mine! Dar note de 10 nu are chiar deloc?


– Are 10 doar la purtare, fiindcă totuși Bulă este cel mai ascultător și cuminte elev din clasă.

Citește și:

– Păi, doamnă dirigintă, știu care este problema. Din ce a învățat de la mine, are 10, din ce îl învățați voi… e corigent!

Alte bancuri cu Bulă
Bulișor intră într-o cofetărie
Într-o cofetărie intră Bulișor, un băiețel de vreo 8-9 ani, cu o hârtie în mână:

– Tanti, aș vrea 300 de grame de caramele la 25 de lei kilogramul, 500 de grame de biscuiți la 9 lei kilogramul.

– Atât? Întreabă vânzătoarea,

– Ar mai trebui 280 de grame de bomboane fondante la 35 de lei kilogramul și 400 de grame de fursecuri la 31 de lei,

Vânzătoarea cântărește atent cele spus de băiețel și îi spune suma ce o are de plătit.

– Ei, ți-a dat mămica ta destui bani ca sa cumperi tot?

– Tanti, mama nu mi-a dat niciun leu, dar am venit la matale pentru că nu știam să-mi fac problema la matematică.

Bulă și fiul său
Bulă se adresează încurajator către fiul său:

– Hai fiule, încă un pas, încă un pas, încă unul, așa, așa, micuț, încet-încet! Mărieeee, adu-mi repede camera video să îl filmăm pe feciorașul nostru, a venit de la balul de absolvire.

Bancurile cu Bulă sunt o parte integrantă a umorului românesc, oferind o perspectivă satirică asupra situațiilor cotidiene și relațiilor umane. Aceste glume reflectă adesea subtilitățile și contradicțiile din viața de zi cu zi, fiind un amestec de ironie, autoironie și înțelepciune populară.

Bancul despre bunica lui Bulă la ședința cu părinții surprinde prin contrastul dintre așteptările educaționale și performanțele reale ale elevului.

Deși Bulă este considerat cuminte și ascultător, notele sale la materiile de bază sunt slabe. Acest lucru sugerează nu doar o abordare umoristică a educației, ci și o critică subtilă la adresa sistemului de învățământ, unde uneori meritele nu sunt recunoscute corespunzător.

În bancul cu Bulișor la cofetărie, umorul provine din ingeniozitatea tânărului, care folosește situația ca pe o oportunitate de învățare practică. Aceasta reflectă o observație pertinentă despre cum copiii și tinerii pot găsi soluții creative la problemele lor, chiar și atunci când acestea se leagă de activități școlare aparent banale, cum ar fi matematica.

Bancul cu Bulă și fiul său la balul de absolvire aduce în prim-plan emoțiile și momentele memorabile din cadrul familial. Acest banc subliniază trecerea timpului și evoluția relațiilor familiale, adăugând o notă de nostalgie și bucurie la umorul tradițional.

În concluzie, bancurile cu Bulă rămân populare nu doar pentru umorul lor evident, ci și pentru felul în care reușesc să reflecte realitățile sociale și culturale ale timpului.

Ele oferă o oglindă a societății și o evadare prin râs, fiind în același timp o formă de comentariu social inteligent și accesibil.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨