Autoritatile din Romania discuta despre un proiect legislativ prin care bunicii care stau cu nepotii sa primeasca o indemnizatie pentru creșterea și îngrijirea acestora. Suma propusa este de 1500 de lei, iar aceasta ar putea fi o solutie pentru deficitul de forță de muncă și scăderea natalității din țară.

Bani de la stat pentru bunici care stau cu nepoți

Indemnizația de bunici pentru a suplini deficitul de forță de muncă este o propunere care a atras atenția autorităților din Romania. Ideea este ca bunicii care stau cu nepoții sa primeasca o suma de bani de la stat, pentru a ajuta familiile care se confrunta cu dificultati in creșterea copiilor.

Deputatul Sachslehner a declarat pentru eXXpress ca introducerea acestui model de concediu al bunicii ar putea aduce noi oportunități pentru piața muncii, permitand femeilor cu un nivel de educație si calificare ridicat sa se intoarca pe piața muncii mai devreme.

Reclamă

Proiectul legislativ care prevede acordarea unei indemnizații de 1500 de lei pentru bunicii care stau cu nepoții se bucura de susținere din partea mai multor partide politice din Romania. In contextul in care tinerii parinti nu mai au cu cine sa isi lase copiii acasă, aceasta masura ar putea fi o soluție pentru a asigura îngrijirea copiilor si pentru a sprijini bunicii care nu au inca vârsta pensionării.

Proiectul ar urma sa fie supus votului in Camera Deputatilor, iar daca va fi adoptat, bunicii care stau cu nepotii ar putea primi aceasta indemnizație pentru a acoperi cheltuielile cu creșterea și îngrijirea copiilor.

Indemnizație de bunici de 1500 de lei pentru un sprijin în creșterea copiilor

Propunerea acordarii unei indemnizații de 1500 de lei pentru bunicii care stau cu nepotii ar putea fi o soluție eficienta pentru familiile care se confrunta cu probleme in îngrijirea copiilor. Aceasta masura ar putea avea un impact pozitiv atat asupra pietei muncii, cat si asupra buniciilor care ar putea primi un sprijin financiar pentru munca lor de babysitteri.

In final, implementarea acestui proiect legislativ ar putea fi un pas important pentru Romania, oferind un sprijin necesar familiilor si contribuind la îmbunătățirea condițiilor de creștere a copiilor în țara noastra.