Beneficiile neașteptate ale zemei de la castraveții murați și cum să o folosești în bucătărie

Data actualizării: 3 mai 2025

Zeama de la castraveții murați este adesea ignorată și aruncată, dar specialiștii în domeniul alimentar ne sfătuiesc să o păstrăm. Aceasta are o concentrație mare de sodiu și oțet, făcând-o perfectă pentru a fi folosită în diverse trucuri culinare.

Utilizări culinare ale zemei de castraveți murați

Una dintre cele mai populare utilizări ale zemei de la castraveții murați este marinarea cărnii. Aciditatea naturală a zemei ajută la frăgezirea cărnii, fie că este gătită pe grătar sau la cuptor, conferindu-i o notă ușor acrișoară. În plus, poate fi folosită pentru a mura alte legume, cum ar fi ceapa roșie sau usturoiul, sau chiar ouăle fierte tari, rezultatul fiind unul cu gust excelent.

Această zeamă poate fi, de asemenea, folosită în supe și ciorbe, înlocuind cu succes oțetul sau zeama de lămâie și adăugând preparatelor culinare o aciditate mai blândă. Se recomandă să fie folosită ca dressing ușor și aromat pentru salate, dar poate fi utilizată și în sosuri pentru a le face mai cremoase sau în paste cu brânză, unde echilibrează gustul și taie greutatea lactatelor.


Beneficiile pentru sănătate ale zemei de la castraveții murați

Zeama de la castraveții murați are multiple proprietăți pentru sănătate. Băutura relaxează spasmele musculare. Oamenii de știință au demonstrat faptul că hidratează mai repede decât apa și pentru o durată mai lungă de timp.

Cercetătorii sunt de părere că poate crește funcția sistemului imunitar datorită antioxidanţilor din vitaminele naturale C şi E, care joacă un rol protector împotriva infecțiilor provocate de bacterii, virusuri și paraziți. De asemenea, favorizează pierderea în greutate, deoarece ingredientul principal din compoziția sa este oțetul, iar consumul zilnic de oţet ajută la eliminarea kilogramelor în plus. Zeama de la castraveții murați este bună și pentru scăderea nivelului de zahăr din sânge.

Citește și:
Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨