Cazul tragic de la „Ferma Dacilor”, unde un incendiu a cauzat pierderea a opt vieți, primește o nouă perspectivă în urma dezvăluirilor avocatului Adrian Cuculis. El sugerează legături neoficiale între ISU Prahova și proprietarul pensiunii, Dinicu, care ar putea explica de ce Ferma Dacilor a funcționat fără autorizație de securitate la incendiu.

Potrivit lui Cuculis, ISU Prahova ar fi avut „frecvente mese la Ferma Dacilor”, iar chiar un ONG afiliat instituției ar fi cumpărat servicii de mese festive de la pensiune. Aceste afirmații ridică suspiciuni asupra integrității procesului de inspecție și autorizare derulat de ISU.

Reclamă

Mai mult, avocatul subliniază o posibilă neînțelegere sau interpretare eronată a legilor de către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), afirmând că Dinicu, conform legislației, nu ar necesita autorizație ISU pentru activitatea de închiriere a camerelor pe care o practica pensiunea. Acest aspect ar putea deschide o nouă direcție de investigație în ceea ce privește reglementările aplicabile pensiunilor.

În declarația sa pentru redactia.ro, Cuculis a menționat: „Bomba momentului în cazul Ferma Dacilor. Persoana care susține că “mai avea puțin și-l autoriza” pe Dinicu să obțină autorizația de securitate la incendiu, arată faptul că ISU avea frecvente mese la Ferma Dacilor.

Însăși ONG-ul ISU Prahova, cumpără servicii de mese festive” de la acesta, fapt ce arată după părerea mea că de asta a și fost lăsat să funcționeze. Aceeași sursă precizează și faptul că Dinicu, conform legislației, NU ar avea nevoie de autorizație ISU și arată către DSU cu degetul, spunând că aceștia NU cunosc legea. Total discutabil însă plauzibilă teza că Dinicu făcea închirierea de camere, ceea ce este exclusă de la autorizarea ISU.”

Tragedia de la Ferma Dacilor a fost marcată de pierderea a opt persoane, majoritatea tineri și copii, cel mai tânăr având doar 11 ani. În urma incidentului, patronul pensiunii a fost pus în arest la domiciliu pentru neregulile descoperite.

Acest caz continuă să atragă atenția publicului și mass-media, care așteaptă clarificări și acțiuni concrete din partea autorităților. Importanța echității și imparțialității în tratamentul tuturor părților implicate este crucială, iar orice nereguli descoperite trebuie corectate corespunzător.