Budincă turcească cu zahăr ars și griș – un deliciu culinar de neuitat

O rețetă simplă și delicioasă

Dacă îți dorești să încerci ceva nou și inedit în bucătăria ta, atunci budinca turcească cu zahăr ars și griș este alegerea perfectă. Această rețetă aduce în farfurie un desert rafinat, cu arome bogate și texturi delicioase. Sub denumirea sa exotică se ascunde un preparat ușor de pregătit, care sigur îți va cuceri papilele gustative.

Ingrediente și mod de preparare

Pentru a pregăti această budincă turcească, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Reclamă

  • un ceasca de gris
  • 1 l de lapte
  • 50 g de unt
  • 2 oua
  • 10 linguri de zahar
  • coaja rasa de la o lamaie

Pentru început, pune laptele la fiert cu 6 linguri de zahăr și cu coaja de lămâie rasă. După ce a dat în clocot, adaugă grisul în ploaie, amestecând continuu până se îngroașă. Apoi, dă deoparte și lasă să se răcească.

Separă ouăle, amestecă galbenusurile cu o lingură de lemn, iar albușurile le bați spumă. Când grisul s-a mai răcit, adaugă untul și amestecă bine. Apoi, adaugă galbenusurile și la final albușurile bătute spumă. Omogenizează totul bine.

Într-o crăticioară mică, pune 4 linguri de zahăr la topit și acoperă crăticioara cu el. Lasă să se răcească, apoi toarnă budinca de gris și dă la cuptor până capătă o culoare maronie (pana se rumeneste).

Budinca de gris cu zahar ars se servește preferabil rece, pentru a te bucura de toate aromele și texturile sale.

Poftă bună!