Bulevardul din București cu două nume, o soluție unică pentru traficul infernal

Data actualizării: 6 iulie 2025

Te-ai întrebat vreodată care este singurul bulevard din București cu două nume? Acesta este unul dintre cele mai importante bulevarde ale Capitalei, conceput astfel pentru a ușura circulația pe Calea Victoriei.

Un bulevard, două nume

Este vorba despre bulevardul care leagă Piața Universității de Piața Romană. Mulți îl știu drept Bulevardul Magheru, dar acesta mai poartă și numele de Bulevardul Bălcescu. Lungimea bulevardului este de doar 1 kilometru, iar cu metroul poate fi traversat în doar 3 minute.

De la Piața Unirii până la Universitate avem Bulevardul Ion C. Brătianu. Ulterior, de la Universitate până la intersecția cu C.A Rosetti avem Bulevardul Nicolae Bălcescu. De la intersecția cu C.A Rosetti în schimb până la Piața Romană avem Bulevardul Magheru. Iar mai departe, de la Piața Romană până la Piața Victoriei avem Bulevardul Lascăr Catargiu.


Legătura dintre Magheru și Bălcescu

Cum este posibil ca un singur bulevard din București să aibă două nume?

Fiecare nume are semnificația sa. Nicolae Bălcescu a fost pașoptist, istoric, scriitor și diplomat. De cealaltă parte, Gheorghe Magheru a fost general în oastea lui Tudor Vladimirescu și luptător pentru Unirea Principatelor Române.

Citește și:

La un moment dat, Brătianu-Bălcescu-Magheru a fost un singur bulevard. Acesta avea un singur nume și anume Bulevardul Brătianu. Din diferite motive istorice însă, în prezent există trei porțiuni cu numele fiecăruia. Putem spune deci că singurul bulevard din București care are două nume este rezultatul evoluției istorice și administrative a unei artere moderne interbelice.

Bucureștiul, este un oraș uriaș și evident, infrastructura este una cât se poate de dezvoltată. Capitala țării are o mulțime de bulevarde, care traversează orașul pe direcții principale și leagă cartierele mari. Numele acestora au fost alese de-a lungul timpului în funcție de personalități istorice, evenimente importante, eroi naționali, termeni geografici sau simboluri culturale. Cele mai bune exemple sunt bulevardele precum Lascăr Catargiu, Regina Elisabeta sau Unirii. Acestea reflectă figuri istorice, monarhia sau idealuri naționale.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨