Apropie-se finalul sezonului rece și odată cu acesta expiră și posibilitatea de a încasa banii necheltuiți de pe cardurile de energie. Dacă ai primit un astfel de card și ai cumpărat lemne de foc, poți să-ți recuperezi banii în numerar. Ministerul Muncii a anunțat că drepturile de ajutor pentru încălzire vor fi menținute până la sfârșitul sezonului rece și vor continua să fie acordate în primăvara anului 2024.

Drepturile de ajutor pentru încălzire rămân valabile

La finalul lunii februarie, Ministerul Muncii a anunțat că drepturile de ajutor pentru încălzire vor fi menținute până la sfârșitul sezonului rece și vor continua să fie acordate în primăvara anului 2024. Această veste reprezintă o bună veste pentru toți cei care utilizează lemne de foc pentru a-și încălzi locuințele, deoarece beneficiile acordate vor fi garantate și în următorul sezon rece.

Decizia Ministerului Muncii vine în urma modificărilor legislative recente și are ca scop asigurarea faptului că toate drepturile acordate în anul 2023, inclusiv cele pentru achiziționarea de lemne de foc, vor fi păstrate și în primăvara anului 2024. Astfel, majorarea cu 13,8% a punctului de pensie nu va afecta aceste ajutoare, reprezentând o măsură menită să protejeze beneficiarii.

Reclamă

Noile criterii pentru acordarea ajutorului
Reprezentanții Ministerului Muncii au explicat că noile criterii pentru acordarea ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie se vor aplica doar cererilor depuse după 1 ianuarie 2024. Cererile soluționate în toamna anului 2023 vor rămâne valabile și în primăvara anului 2024, asigurând astfel continuitatea beneficiilor acordate.

Această măsură vine ca o garanție pentru beneficiarii care au depus cereri în trecut, confirmând faptul că drepturile deja stabilite și plătite vor fi respectate și în viitor. Astfel, toți cei care au beneficiat de ajutoare pentru achiziționarea de lemne de foc pot fi siguri că vor continua să primească sprijinul necesar pentru încălzire.

Retragerea banilor cash până la 31 martie 2024

Conform unui proiect de ordonanță, beneficiarii cardurilor de energie au posibilitatea să-și retragă banii necheltuiți în numerar până la data de 31 martie 2024. Această opțiune vine în sprijinul celor care au cumpărat lemne de foc pentru încălzire și doresc să-și recupereze banii într-o formă mai convenabilă.

Pentru a beneficia de această facilitate, beneficiarii trebuie să prezinte următoarele documente la oficiul poștal: cardul de energie valabil la data încasării sumei în numerar, actul de identitate al beneficiarului de sprijin și documente care atestă achiziția de lemne de foc. Termenul limită pentru retragerea banilor cash este 31 martie 2024, iar este important ca toți cei interesați să aibă toate documentele necesare pregătite la timp.