Cardiologul David Sabgir recomanda consumul de humus pentru o inima sanatoasa

Data actualizării: 26 iulie 2025

Cardiologul David Sabgir, recunoscut la nivel mondial pentru recomandarile sale in materie de sanatate cardiovasculara, sugereaza ca humusul din naut este un aliment excelent pentru o inima sanatoasa. Conform specialistului, acesta ar trebui consumat zilnic, intre mese, pentru a profita de beneficiile sale nutritionale.

Beneficiile humusului pentru sanatatea inimii

„Momentul gustării poate fi, de fapt, o modalitate excelentă de a adăuga în dietă alimente bogate în nutrienți. Humusul este, de obicei, preparat din năut, fasole sau chiar linte, care conțin fibre ce ajută la reducerea colesterolului LDL. Legumele înmuiate în humus sunt, de asemenea, o sursă de fibre, vitamine și minerale benefice.”

, a explicat medicul. Humusul este bogat in calorii, insa nu este asociat cu obezitatea, ci dimpotriva, poate ajuta la mentinerea unei greutati corporale sanatoase.

Ce este humusul?

Humusul este o pasta cremoasa originara din Orientul Mijlociu, preparata din piure de naut, pasta de susan si alte ingrediente care ii confera aroma si savoare. Este un aliment vegan, fara gluten, care poate fi introdus cu usurinta in majoritatea dietelor. Humusul se poate combina cu diverse legume crude, cum ar fi morcovii, castravetii sau ardeii, creand astfel o gustare delicioasa si sanatoasa.Cardiologul David Sabgir recomanda consumul de humus alaturi de aceste legume, ca o gustare intre mese. Humusul este o sursa bogata de grăsimi vegetale, ideale pentru buna funcționare a organismului. Este bogat în fibre, susținând echilibrul florei intestinale și prevenind constipația. Datorită fibrelor, proteinelor și grăsimilor sănătoase din componența sa, humusul are un indice glicemic scăzut, eliberează energia într-un ritm lent și ajută la menținerea unui nivel optim de zahăr în sânge. De asemenea, humusul este bogat în fier, ceea ce înseamnă că previne anemia. Acesta mai conține și magneziu, fosfor, zinc și calciu, benefice pentru sistemul muscular și osos, dar și folat, important pentru sistemul nervos.


Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨