Carnea de gâscă, delicatesă ignorată de mulți români, reglează colesterolul și are beneficii nenumărate

Data actualizării: 8 iulie 2025

Carnea de gâscă, o delicatesă adesea evitată de români, este mai sănătoasă decât se crede. Această carne de pasăre, cu gust bogat și textură fină, are beneficii incontestabile pentru sănătate, inclusiv în reglarea nivelului de colesterol.

Beneficiile consumului de carne de gâscă

Carnea de gâscă este bogată în proteine superioare, cu 100 de grame de carne conținând aproximativ 29 de grame de proteine. Aminoacizii esențiali, pe care organismul uman nu îi poate produce singur, sunt furnizați în totalitate de această carne. Acești aminoacizi sunt esențiali pentru metabolism și pentru bunăstarea mentală.

Carnea de gâscă este, de asemenea, bogată în grăsimi sănătoase și acizi grași omega-3. Deși este mai ‘grasă’ decât carnea de pui, grăsimile pe care le conține sunt extrem de sănătoase.


Având în vedere că e bogată în acizi grași omega-3 și omega-6, aceștia sunt esențiali pentru menținerea sănătății inimii. Mai mult de atât, ei reduc inflamațiile și reglează și nivelul de colesterol.

Cum se poate prepara carnea de gâscă

Deși mulți români o evită, carnea de gâscă poate fi preparată în numeroase moduri. O alternativă mai sănătoasă la prăjirea cărnii este gătirea acesteia la aburi sau la grătar. Indiferent de modul de preparare, carnea de gâscă se menține fragedă. Marii bucătari aleg să o marineze în ierburi aromatice alături de legume, pentru a-i evidenția aroma.

Citește și:

Această carne poate fi, de asemenea, preparată alături de legume de sezon și poate fi inclusă în varză sau mazăre. Gustul și textura acesteia vor face cu siguranță diferența, iar beneficiile sunt uimitoare.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨