Carnea de porc si efectele pozitive asupra siluetei, o recomandare de la Mihaela Bilic

Mihaela Bilic, un cunoscut specialist in nutritie, a discutat recent despre beneficiile pe care le aduce carnea de porc pentru silueta. Aceasta este de multe ori recomandata de experti datorita continutului ridicat de proteine, vitamine si minerale.
Carnea de porc, o sursa apreciata de proteina animala
Carnea de porc este una dintre cele mai apreciate surse de proteina animala la nivel global. Prezenta in multe preparate culinare, aceasta este apreciata nu doar pentru gustul sau, ci si pentru beneficiile nutritionale pe care le ofera.
Acest tip de carne are o istorie milenara, porcul fiind unul dintre primele animale domesticite de om, acum peste 7000 de ani. De-a lungul timpului, acesta a fost un simbol al belsugului, fiind prezent in multe gospodarii traditionale romanesti. In plus, este un animal care se intretine usor datorita regimului sau omnivor, avand capacitatea de a transforma eficient resursele alimentare in nutrienti importanti.
Consumul de carne de porc la nivel mondial
Carnea de porc ocupa primul loc in clasamentul mondial al tipurilor de carne consumate, reprezentand aproximativ 40% din totalul global. China este principalul consumator de carne de porc, fiind urmata de Europa si America. De asemenea, exista numeroase preparate pe baza acestui tip de carne, precum bacon, jambon, coste si carnati.
“Carnea este cel mai bun prieten al siluetei, pentru ca este singurul produs care are calorii negative. Din carne, daca este slaba, nicio sansa sa faceti grasime de depozit”, a explicat Mihaela Bilic.
Metodele moderne de crestere a porcilor sunt bazate in mare parte pe cereale, porumb si soia, ceea ce a dus la o reducere cu aproximativ 30% a continutului de grasime. Astfel, carnea de porc a evoluat considerabil din punct de vedere nutritional. In prezent, aceasta nu mai este grasa si grea, ci ofera un echilibru potrivit intre proteine de calitate si un profil lipidic mai sanatos.
Carnea de porc este o sursa foarte buna de vitamine din complexul B, mai ales B1, B3, B6 si B12. Aceasta contine si minerale usor absorbabile, cum ar fi fierul, zincul, seleniul, magneziul si fosforul. Mineralele de origine animala sunt absorbite de organism mult de 3 pana la 5 ori mai eficient decat cele care provin din surse vegetale.
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨