Femeia cu boala rară care i-a făcut picioarele să crească necontrolat: Amputarea nu a fost soluția

O luptă continuă pentru o viață normală, în ciuda unei mutații genetice inexplicabile

Reclamă

Mandy Sellars s-a născut în Marea Britanie cu o afecțiune genetică rară. Picioarele ei erau de două ori mai mari decât ale unui copil obișnuit și au continuat să crească pe măsură ce a înaintat în vârstă. Medicii au recomandat inițial amputarea ambelor picioare, însă mama ei a refuzat procedura. O decizie ce avea să conducă la situații îngrijorătoare.

Un destin sfidat: Piciorul a crescut înapoi

La vârsta de 28 de ani, Mandy a dezvoltat un cheag de sânge ce a lăsat-o paralizată de la brâu în jos. Ulterior, la 3 ani distanță, a apărut o infecție la rinichi. Mandy a hotărât în cele din urmă să își amputeze un picior. Însă, ceea ce s-a întâmplat după aceea a lăsat pe toată lumea uluită: piciorul ei a început să crească din nou.

„Speram că amputarea îmi va stabiliza starea, dar aproape imediat, piciorul a început să crească în circumferință”, a povestit Mandy.

Privești strâmb, vorbești strâmb

Nu doar boala a fost o sursă de suferință pentru Mandy, dar și comportamentul altor oameni. „Adulții pot fi foarte răi”, a declarat ea, remarcând că a fost des ținta jignirilor din partea celorlalți.

Cu toate acestea, Mandy rămâne optimistă. „Sunt hotărâtă să fiu cât mai normală posibil în societate. Trebuie doar să trăiesc zi de zi”, a spus ea.

În anul 2016, a început un tratament nou ce a reușit să împiedice creșterea picioarelor ei. „Mi s-a părut un miracol. Sunt confortabilă în propria mea piele și sunt mândră de cine sunt”, a concluzionat Mandy.

Această poveste nu este doar un testimoniu al rezilienței umane, ci și o memento al impactului pe care îl poate avea comportamentul celor din jur asupra celor care se confruntă cu situații medicale dificile. Mandy Sellars este un exemplu viu că, uneori, curajul și determinarea sunt cele mai eficiente „tratamente”.