Ce alimente evităm înainte de a zbura cu avionul pentru a preveni disconfortul

Data actualizării: 26 aprilie 2025

Alege să nu mănânci anumite alimente înainte să zbori cu avionul. Studiile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat că în timpul unui zbor se produc modificări fiziologice subtile, care pot genera disconfort. Călătoria cu avionul este preferata multor persoane. În general ajungi mult mai repede cu avionul oriunde pe glob. Pe de altă parte, schimbările de altitudine pot afecta organismul și mai ales sistemul digestiv.

Ce să nu mănânci înainte să zbori cu avionul?

Tocmai din acest motiv, specialiștii recomandă o atenție suplimentară la meniul pe care îl avem înainte de zbor. Cu alte cuvinte, sunt niște alimente pe care mai bine nu le mănânci înainte să zbori cu avionul. În momentul în care avionul urcă la altitudini ridicate, presiunea atmosferică scade considerabil în cabină. Ulterior, acest lucru determină expansiunea gazelor din stomac și intestine. Rezultatul poate fi o senzație de balonare, iar în unele cazuri chiar dureri abdominale. Totodată, sunt persoane care simt nevoia frecventă să elimine gaze. Iar pe lângă asta, aerul din cabină favorizează și deshidratarea.

De ce să nu mănânci produse de tip fast food înainte de zbor

Astfel, digestia este încetinită, iar riscul de constipație este crescut. Și statul pe scaun limitează mobilitatea intestinală, dar și circulația sângelui. Drept urmare, pe parcursul unui zbor poți experimenta niște simptome nu tocmai plăcute. Ce poți să faci în acest sens? Să te pregătești din timp și să ai grijă la alimentație. Deși poate părea banal la prima vedere, alimentele pe care alegi să le consumi sau nu înainte de zbor, îți pot afecta mai mult sau mai puțin organismul.


Ce să nu mănânci înainte să zbori cu avionul? Specialiștii ne recomandă să evităm în primul rând alimentele care favorizează producerea de gaze. În această categorie se încadrează: fasolea, lintea, năutul, varza, broccoli, conopida, kale, dar și ceapa și usturoiul. De altfel aceste alimente au fost catalogate ca fiind cât se poate de problematice înainte de un zbor. Practic dacă le consumi înainte de o călătorie cu avionul, ele pot genera un volum suplimentar de gaze, iar la altitudine, efectele devin și mai neplăcute. Și alimentele de tip fast food trebuie de asemenea evitate înainte de zbor. Ele sunt greu de digerat și pot provoca nu doar senzații de balonare ci și stări de greață. La rândul lor, legumele și fructele consumate în cantități mari pot declanșa un disconfort suplimentar.

Citește și:
Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨