Ce se ascunde în spatele miciilor de la supermarket Rezultatele de laborator dezvăluie un adevăr neașteptat

Data actualizării: 29 aprilie 2025

Produsul preferat al românilor pentru grătar, carnea de mici, vine la pachet cu multe riscuri. În prag de sărbătoare, micii sunt la mare căutare. Totuși, cei care cumpără mici din supermarket sau din piață trebuie să știe că se expun la multe pericole.

Riscuri ascunse în carnea de mici

Conform unor teste recente, s-a descoperit că aproape toată carnea este contaminată cu Salmonella și E. coli. Mai mult, există și situații în care, în loc de carne de oaie, românii cumpără, de fapt, mici din soia sau carne de porc.

„Anul acesta, toate probele de carne de mici au rămas ‘repetente’ și nu au trecut testul, ceea ce înseamnă că nu ar fi trebuit să fie de vânzare.”

Specialiștii de la Institutul de Cercetări Alimentare au analizat carnea de mici și rezultatele i-au surprins. Nu doar că nu au conținut adevăratele ingredientele de pe etichetă, dar aceste probe reprezintă adevărate amenințări pentru sănătate.


Contaminări periculoase

În probele de carne de mici, specialiștii au găsit Salmonella, E. coli, dar și contaminări cu materii fecale. Aceste bacterii pot provoca dureri de stomac, febră, frisoane și chiar vărsături. Cele mai vulnerabile persoane sunt copiii și cei cu imunitatea scăzută. De obicei, aceste bacterii pot dispărea, cu condiția ca micii să fie prăjiți cât mai bine.

Citește și:

Specialiștii de la ICA nu au sesizat doar prezența bacteriilor în carnea de mici. Potrivit etichetei, carnea trebuia să fie de oaie sau vită, însă, în realitate, era fie de porc, fie de pasăre. Au existat și probe care au conținut un procent mare de zgârciuri sau soia.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨