Cele trei alimente care ne scurtează viața, potrivit unui nou studiu

Data actualizării: 17 iulie 2025

Carnea de vită, puiul și produsele lactate, consumate zilnic, sunt în vizorul unui nou studiu realizat de Penn State University College of Medicine din Pennsylvania.

Cercetarea sugerează că acestea ar putea contribui la scurtarea vieții, având în vedere că sunt surse majore de aminoacizi cu sulf.

Un risc crescut pentru sănătatea cardiovasculară

Studiul, care a implicat analiza a 120.700 de participanți pe o perioadă de 32 de ani, a arătat o legătură semnificativă între consumul ridicat de aminoacizi cu sulf și riscul de boli cardiovasculare.


Rezultatele au evidențiat că acei participanți care au consumat o cantitate dublă de aminoacizi cu sulf, considerată rezonabilă, au prezentat:

Citește și:
  • un risc cu 12% mai mare de a dezvolta o boală cardiovasculară anual,
  • un risc cu 28% mai mare de a muri din cauza acestei afecțiuni.

Cercetătorii au observat că aminoacizii cu sulf analizati proveneau în special din alimente precum carnea de vită, pui și lactate.

Nutriționista Lisa Young, autoarea cărții Finally Full, Finally Slim, subliniază importanța unei diete echilibrate:

„Studiul arată, de asemenea, că o dietă sănătoasă pentru inimă ar trebui să includă mai multe fructe și legume și proteine vegetale, cum ar fi fasolea și nucile, în loc de carne și lactate”.

Totodată, Young atenționează că nu este necesară eliminarea completă a acestor alimente, ci mai degrabă adoptarea unor modele alimentare sănătoase.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨