Chef Sorin Bontea dezvăluie rețeta sa de drob de miel pentru Paște

Data actualizării: 17 aprilie 2025

Celebrul Chef Sorin Bontea are un ritual special pentru sărbătoarea de Paște pe care îl respectă de ani buni: petrece în sânul familiei, acasă. În cadrul unui eveniment recent, el a oferit câteva detalii despre planurile sale pentru această sărbătoare și despre noul show marca VOYO, “Pe drumul gustului”.

Un meniu tradițional de Paște

În fiecare an, de Paște, Sorin Bontea pregătește același meniu. A dezvăluit pentru FANATIK faptul că nu schimbă niciodată meniul pentru această sărbătoare și a oferit și rețeta sa specială pentru drob de miel.

“Eu, de Paște, de fiecare Paște, nu schimb meniul. La mine există ciorbă acrită cu zeamă de varză, am zeamă de varză păstrată. Și ciorba de miel va fi cu zeamă de varză, clar. Apoi, drobul de miel, pe care eu îl fac diferit, nu fierb organele, le înăbuș practic. Pun ceapă verde, pun ceapă multă. Secretul ăsta îl știu de la nevastă-mea, la drob este ceapă multă. Ea pune ceapă foarte multă în mâncare. Adică în tocane și în tot ce face ea, ceapa e de baza. Este foarte gustoasă mâncarea datorită cepei.” – Chef Sorin Bontea

Bontea a mai dezvăluit că în meniul său de Paște se mai regăsesc friptură de miel la cuptor în sos de vin, ouăle roșii, ceapă verde, brânză și ridichi.


Pe drumul gustului cu Chef Sorin Bontea

În ceea ce privește noul show “Pe drumul gustului”, Bontea a explicat că este un proiect care îi arată pe el și pe ceilalți chefi, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, așa cum sunt ei cu adevărat. Show-ul îi oferă ocazia să descopere și să împărtășească cu publicul rețete tradiționale din diferite regiuni ale țării și chiar din Europa.

Citește și:

În ciuda faptului că este un proiect care îi provoacă multă bucurie, Bontea a mărturisit că nu poate să se bucure 100% de emisiune, deoarece este mereu preocupat de a oferi cel mai bun conținut posibil pentru publicul său.

Acesta este doar un mic fragment din viața și cariera lui Chef Sorin Bontea, unul dintre cei mai apreciați chefi din România, care continuă să ne surprindă cu rețete delicioase și cu povești pline de savoare din bucătăria sa.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨