Chiftele mai sănătoase cu făină de năut, gustul rămâne neschimbat și sunt mai nutritive

Chiftelele sunt unul dintre cele mai apreciate preparate pe bază de carne. Mulți le preferă pufoase și aromate, în funcție de ingredientele folosite. Se pot consuma alături de diverse garnituri, în funcție de preferințe. Dar te-ai gândit vreodată să le prepari cu un alt tip de făină decât cea de grâu? Chiftelele vor fi mai sănătoase datorită ingredientelor nutritive.
Chiftelele cu făină de năut
Pentru a prepara chiftele sănătoase, fără a renunța la gustul și savoarea lor, poți înlocui făina albă cu făina de năut, care este mai nutritivă. Făina de năut conține proteine și fibre, dar și vitamine din complexul B. Este o opțiune excelentă dacă dorești să reduci consumul de gluten sau dacă îți dorești variante mai sănătoase ale preparatelor clasice. Mai mult, făina de năut poate ajuta la obținerea unei texturi mai pufoase a chiftelelor. Ingredientele se vor lega mai bine și vor avea o aromă delicioasă.
Rețeta chiftelelor cu făină de năut
Pentru a pregăti chiftelele, vei avea nevoie de 400 de grame de carne tocată (pui, curcan, vită sau porc), un ou, 3 linguri de făină de năut și un cartof mic ras, care este opțional, dar va contribui la obținerea unei texturi pufoase. De asemenea, vei avea nevoie de o ceapă mică, tocată mărunt, 2 căței de usturoi pisați, o linguriță de boia dulce, ½ linguriță de cimbru uscat, o legătură de pătrunjel proaspăt, tocat, și de 2 linguri de ulei. Lista ingredientelor include și sare și piper, care se adaugă după gust. Carnea tocată, oul, făina de năut, ceapa, usturoiul, cartoful ras și condimentele se amestecă, toate, într-un bol mare. Compoziția se frământă, apoi, timp de câteva minute, pentru ca toate ingredientele să se îmbine perfect. După aceea, se formează chiftelele de mărimea dorită, apoi se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le poți prăji într-o tigaie, cu puțin ulei. O altă variantă este să le coci la cuptor, la 180 °C, pentru 25 – 30 de minute, dar să le întorci la jumătatea timpului. Chiftelele se servesc calde, alături de garnitura pe care o preferi. Poți opta și pentru un sos de iaurt cu usturoi, iar combinația este una delicioasă. Poftă bună!
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨