Chifteluțele de pui cu ciuperci champignon, rețeta savuroasă cu un ingredient secret

Chifteluțele de pui sunt o alternativă mai ușoară la cele din carne de porc sau vită. Gospodinele pricepute ne dezvăluie secretul pentru a obține un gust de neegalat. Ingredientul secret care face diferența este la îndemâna tuturor și poate fi achiziționat din orice magazin.
Ingredientul care face diferența
Se pare că secretul constă într-o legumă delicioasă și sățioasă: ciuperci champignon. Acestea adaugă o textură minunată preparatului culinar, dar și o profunzime plăcută de gust. De asemenea, ciupercile sunt scăzute în calorii, dar pline de nutrienți necesari pentru funcționarea normală a organismului. Ciupercile champignon sunt încărcate cu minerale și vitamine, cum ar fi riboflavina, niacină, acid pantotenic, seleniu, cupru și potasiu. Toate aceste substanțe susțin sănătatea și bunăstarea generală.
Rețeta chifteluțelor de pui cu ciuperci champignon
Pentru a pregăti această rețetă savuroasă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 200 g de ciuperci champignon proaspete, 500 g de piept de pui fără piele și fără oase, o ceapă medie, tocată fin, 2 căței de usturoi, zdrobiți, un ou și 50 g de pesmet. De asemenea, veți avea nevoie de 30 ml de lapte, 10 g de făină, 10 g de unt, 10 ml de ulei de măsline, 5 g de sare, 2 g de piper negru proaspăt măcinat, 2 g de cimbru uscat și 2 g de boia de ardei dulce. Pregătirea chifteluțelor de pui cu ciuperci champignon începe cu curățarea ciupercilor. După ce acestea sunt mărunțite, se pun într-o tigaie încinsă bine și în care a fost adăugat untul. Ciupercile se sotează împreună cu ceapa și usturoiul, timp de circa 8-10 minute. După ce au început să se înmoaie, se scot și se scurg de excesul de umiditate. Între timp, se pregătește carnea de pui. Pieptul de pui se taie în bucăți mici și se toacă. Carnea se pune într-un castron, unde se adaugă și ciupercile sotate și răcite. Se toarnă pesmetul înmuiat în lapte, oul, sarea, piperul, cimbrul și boia de ardei și se amestecă totul. Chifteluțele de pui se formează sub formă de bile și se prăjesc în ulei de măsline, într-o tigaie adâncă, pe foc mediu. Chifteluțele se prăjesc pe fiecare parte până când devin aurii și crocante, aproximativ 3-4 minute pentru fiecare parte.
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨