China pe cale să devină un nou El Dorado datorită descoperirilor recente de zăcăminte de aur

Data actualizării: 29 martie 2025

O mare putere mondială are toate șansele să devină un El Dorado modern. Este vorba de China, țara care ascunde în subteran aproximativ 2000 de tone de aur. Cercetătorii susțin că aceste zăcăminte au fost deja descoperite în centrul și în nord-estul Chinei, dar nu sunt singurele. Cu ajutorul tehnologiei de explorare, oamenii de știință sunt convinși că vor mai descoperi și alte zăcăminte.

China și zăcămintele de aur

Dacă teoria lor se dovedește, China ar putea bate recordul la capitolul zăcămintelor de aur și ar depăși cel mai mari depozit de aur, deja existent în Africa de Sud. Astfel, China ar deveni o putere mondială și mai mare decât este în prezent. Datorită noilor descoperiri, China va întrece Rusia, Australia și Africa de Sud în bogății de aur.

Potrivit Asociației Chineze a Aurului, China are titlul de cel mai mare producător mondial de minereu aurifer. Numai anul trecut, această putere mondială a avut o producție de 377 de tone de aur. Chiar dacă deține supremația la capitolul producției de aur, China nu este prima țară la capitolul rezerve dovedite de aur. În fața ei se află Africa de Sud, Rusia sau Australia. Însă, cele mai recente descoperiri ar putea schimba acest top, plasând China pe primul loc.


Impactul descoperirilor

Descoperirile celor două zăcăminte uriașe de aur joacă un rol esențial în întreaga economie a Chinei. Nu doar că îi oferă stabilitate economică, dar o ajută să dezvolte noi componente electronice și aerospațiale.

Citește și:

Legenda El Dorado este strâns legată de miturile tribului Muisca. Acesta locuia pe teritoriul actualei Columbii și, contrar percepției multor, El Dorado nu era un oraș, ci un rege muisca. Legenda spune că acesta a luat parte la un ritual special, care presupunea acoperirea sa cu praf de aur și urcarea sa pe o plută.

În secolul XVI, spaniolii au auzit această legendă și au pornit în căutarea tărâmului bogat. Conchistadorii Gonzalo Pizarro și Francisco de Orellana au organizat expediții prin Amazon, în speranța că vor găsi orașul din aur situat în inima junglei. Orașul din aur nu a fost niciodată găsit, în schimb, arheologii au descoperit mai multe obiecte din aur pe fundul Lacului Guatavita.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨