Dacă vrei să prepari clătite delicioase și fără să se rupă, trebuie să știi că secretul constă într-un ingredient inedit. Descoperă mai jos ce trebuie să adaugi în aluat pentru a obține clătite perfecte!

De ce se rup uneori clătitele?

Clătitele se pot rupe în procesul de gătire din diverse motive – de la temperaturi incorecte ale ingredientelor, la consistența necorespunzătoare a aluatului sau la tigaia neîncălzită corespunzător.

Pentru a evita aceste probleme și a obține clătite impecabile, adăugarea unui ingredient surprinzător în aluat este cheia succesului.

Reclamă

Pentru clătite care nu se vor rupe niciodată, trebuie să urmezi nu doar tehnica de gătire corectă, ci și să adaugi un ingredient esențial în aluat – brânză. Acest ingredient va face clătitele să iasă întregi și gustoase, deoarece în timpul coacerii, brânza se topește și nu permite aluatului să se întindă.

Rețeta pentru clătite impecabile

Ingrediente:

  • 500 ml lapte proaspăt;
  • 200 g făină;
  • 2 ouă;
  • 4 linguri ulei;
  • 1 linguriță praf de copt;
  • 2 linguri zahăr;
  • 1 linguriță sare;
  • 150 g brânză.

Mod de preparare:
Într-un bol, bate ouăle cu zahărul și sarea, apoi adaugă laptele la temperatura camerei. Amestecă bine, apoi adaugă făina cernută treptat, împreună cu praful de copt.

Compoziția trebuie să fie omogenă, fără cocoloașe, iar consistența aluatului pentru clătite trebuie să fie asemănătoare cu cea a smântânii.

La final, adaugă uleiul și brânza rasă fin.

Încinge o tigaie unsă cu ulei și prepară clătitele cu brânză pe ambele părți până când devin aurii.

Astfel, vei obține clătite delicioase și întregi, perfecte pentru un mic dejun sau o cină savuroasă. Poftă bună!