Claudiu Bleonț și derapajul de la Gala Premiilor GOPO Analiză psihologică a incidentului

Data actualizării: 3 mai 2025

Claudiu Bleonț, actorul cunoscut și apreciat, a generat un val de controverse în urma comportamentului său la Gala Premiilor GOPO. În timpul evenimentului, Bleonț a făcut declarații critice la adresa fiicei sale în vârstă de 11 ani, Eva, stârnind indignare în mediul online.

Derapajul lui Claudiu Bleonț

La Gala Premiilor GOPO 2025, Bleonț a fost invitat să susțină un laudatio pentru regizorul Dan Pița. În timpul discursului, a făcut remarci critice la adresa alegerilor vestimentare ale Evei și a comportamentului ei, folosind un limbaj considerat de mulți ca fiind nepotrivit pentru un eveniment public. Declarațiile sale au provocat râsete în sală, dar și o vizibilă stânjenire din partea fiicei sale.

În urma acestui incident, Bleonț a emis un comunicat prin care și-a exprimat regretul pentru cele întâmplate, asumându-și comportamentul și cerându-și iertare în public.


„Îmi pare rău că am spus acele lucruri în fața altora. Te-am făcut să te simți rușinat(ă), și asta nu este în regulă.” a scris actorul pe social media.

Efectele unui astfel de comportament

Alina Petre, specialistă în psihologie și psihoterapie, explică potențialele efecte negative ale unui astfel de episod asupra unui preadolescent sau adolescent, așa cum este și fiica lui Claudiu Bleonț, Eva. Psihoterapeuta susține că atunci când un copil este criticat în public, pot apărea mai multe efecte negative, atât imediate, cât și pe termen lung.

Citește și:

Printre acestea se numără simțirea de rușine și umilință, scăderea stimei de sine, frica de a greși, distrugerea relației de încredere cu părintele și modelarea unor comportamente negative. De asemenea, ea atrage atenția că umilirea repetată în copilărie poate duce la probleme de sănătate mintală în viața adultă.

Sfaturile psihologului

Alina Petre oferă și câteva sfaturi pentru părinți, în cazul în care au trecut printr-un episod similar cu cel al lui Bleonț. Printre acestea se numără recunoașterea greșelii, oferirea unui spațiu de ascultare, validarea emoțiilor, repararea prin acțiuni, nu doar cuvinte, stabilirea unor noi limite și promisiuni, precum și modelarea comportamentului dorit.

Incidentul de la Gala Premiilor GOPO a deschis o discuție importantă despre modul în care părinții își critică copiii, impactul pe care îl poate avea acest comportament asupra lor și măsurile care pot fi luate pentru a repara eventualele daune cauzate.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨