Un cod roșu de furtună a lovit județul Mehedinți, provocând pagube semnificative în mai multe localități. Străzi inundate, acoperișuri luate de vânt și mașini distruse de grindină sunt doar câteva dintre efectele devastatoare ale furtunii. Află mai multe detalii din acest articol!

Avertizări de vreme rea în județul Mehedinți

Mai multe localități din județul Mehedinți au fost lovite de un puternic cod roșu de vreme rea, care a adus vijelii, grindină de mari dimensiuni și rafale de vânt. Imaginile postate pe rețelele sociale arată o realitate dureroasă: străzi inundate, acoperișuri smulse de vânt și mașini avariate de grindină. ANM a emis avertizări pentru localitățile afectate, unde condițiile meteorologice se anunță extrem de severe.

Potrivit ANM, până la 20.30, se menține codul roșu în localitățile din județul Mehedinți precum Strehaia, Vânju Mare, Gogoșu, Corcova, și altele, unde se anunță fenomene meteorologice periculoase.

Reclamă

Impactul furtunii în județul Mehedinți

Imaginile surprinse în zonele afectate arată o realitate alarmantă: ploi torențiale, străzi inundate, mașini avariate și case distruse de forța furtunii. Numărul apelurilor către numărul de urgență 112 a crescut semnificativ, oamenii cerând ajutor după ce au fost afectați de furtună. Pompierii din județul Mehedinți au intervenit pentru a gestiona situația și a veni în ajutorul celor afectați de calamitate.

67 de apeluri au fost înregistrate la numărul de urgență 112, iar autoritățile au făcut tot posibilul să intervină rapid și eficient. Municipiul Drobeta Turnu Severin a fost una dintre zonele cele mai grav afectate, cu inundații în gospodării, copaci rupți de vânt și acoperișuri smulse de vijelie.

Conform informațiilor furnizate de ISU Mehedinți, efectele furtunii au fost devastatoare: 24 de acoperișuri sau alte elemente de construcție au fost avariate, 12 autoturisme au suferit pagube, 20 de copaci s-au prăbușit pe carosabil blocând circulația, iar 22 de gospodării au fost inundate. Autoritățile locale fac eforturi pentru a gestiona situația și a veni în sprijinul comunităților afectate de furtuna puternică.