Condimentul secret care transforma placinta cu mere intr-un desert de neuitat

Data actualizării: 16 aprilie 2025

Placinta cu mere este un desert apreciat de toata lumea, fie ca este vorba de copii sau adulti. Are gustul copilariei, este usor de preparat si este intotdeauna o surpriza placuta pe masa de desert. Dar stiati ca exista un ingredient secret, care face diferenta?

Secretul unei placinte cu mere reusite

Placinta cu mere este combinatia perfecta de gust si aroma. Daca vrei sa prepari un desert ca la carte, trebuie sa stii ca diferenta o face un singur ingredient. Daca il vei folosi, vei obtine o placinta de mere deosebit de buna. Acest ingredient este scortisoara, care adauga un gust unic placintei.

Pentru a face placinta cu mere, ai nevoie de 2 oua, 3 albusuri de oua, praf de sare, 400 de grame de faina si 10 g de praf de copt. Tot pentru aluat vei mai avea nevoie de 200 g de zahar, 30 g unt, 250 ml de lapte si de scortisoara.


Scortisoara este ingredientul secret care da gust placintei.

Umplutura delicioasa

Pentru umplutura sunt necesare 1 kg de mere, 150 g zahar brun, 1 lingura de scortisoara si 50 g de unt. Aditional, mai poti folosi 20 g de unt si zahar pudra dupa gust, pentru decorul final.

Citește și:

Pentru inceput, va trebui sa te ocupi de umplutura placintei. Se curata merele de coaja, se dau prin razatoare, dupa care se pun la calit timp de 20 de minute, alaturi de unt si de zaharul brun. Dupa ce se evapora lichidul, se pune scortisoara si se lasa la racit.

Urmatorul pas consta in prepararea aluatului. Se mixeaza ouale intregi cu albusul, cu zaharul si cu sarea pana cand se dizolva zaharul, iar compozitia devine cremoasa. Separat, se cern faina, scortisoara si praful de copt, dupa care de adauga peste compozitia de oua.

Ulterior, trebuie adaugate laptele si untul topit, iar intreaga compozitie de amesteca cu mixerul pentru 3 minute. Jumatate din aceasta compozitie se va pune in tava si se va baga la cuptor timp de 12 minute, la 180°C. Dupa ce s-a scurs timpul, peste foaia coapta se va pune compozitia placintei, dupa care se adauga si restul compozitiei de aluat. Placinta cu mere trebuie sa stea in cuptor 40 de minute, tot la 180°C. Inainte de a o decora cu zahar pudra, placinta se lasa 15 minute la racit.

Placinta cu mere este un desert care nu se va demoda niciodata. Fie ca o servesti simpla, cu zahar pudra sau alaturi de o cupa de inghetata, aceasta placinta iti va incanta papilele gustative. Pofta buna!

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨