Criza economica din Tunisia a dus la cresterea consumului de melci

Data actualizării: 5 aprilie 2025

În Tunisia, situația economică dificilă a condus la o schimbare semnificativă în obiceiurile alimentare ale populației. Confruntați cu o creștere constantă a prețurilor alimentelor de bază și cu un nivel ridicat al șomajului, cetățenii acestei țări au început să recurgă la alternative mai puțin obișnuite pentru a-și asigura hrana de zi cu zi.

De la carne la melci

Conform rapoartelor, mulți tunisieni au început să mănânce melci, aceștia devenind o sursă de proteină accesibilă. Pe câmpurile de la marginea orașelor, tinerii sunt adesea văzuți culegând melci și frunze, care sunt apoi vândute în piețele locale. „Melcii sunt profitabili, benefici și destul de căutați”, a declarat Karim, un vânzător de melci din satul Akouda.

Un fenomen cu rădăcini vechi

Deși consumul de melci poate părea neobișnuit pentru unii, în Tunisia această practică are o tradiție de peste șapte milenii, conform unui studiu publicat în revista Archaeological and Anthropological Science. În plus, melcii sunt considerați o alternativă la carnea roșie, având în vedere conținutul lor bogat de proteine.


„Melcii sunt mai buni pentru gătit decât carnea de miel. Dacă mielul costă 60 de dinari (19,30 dolari), un bol cu melci e 5 dinari (1,60 dolari)”

, a declarat Mohammed, un cumpărător de melci.

Citește și:

Criza economică din Tunisia a dus la o creștere a șomajului în rândul tinerilor, care depășește 40%, în timp ce inflația continuă să crească. Lipsa oportunităților de angajare a condus la o emigrare semnificativă a populației. Melcii, bogati în fier, calciu, magneziu și cu un conținut scăzut de grăsimi, reprezintă o soluție viabilă pentru mulți tunisieni, costând aproximativ jumătate din prețul cărnii de vită la kilogram.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨