In ziua de astazi, telefonul mobil este unul dintre cele mai importante obiecte pe care le purtam cu noi – contine informatii personale, contacte, fotografii si multe altele. Dar ce se intampla atunci cand il pierzi sau ti-l fura cineva? Exista o metoda simpla prin care poti sa gasesti telefonul pierdut, chiar daca acesta este oprit.

Cum sa gasesti un telefon pierdut, chiar daca este oprit?

Pierderea unui telefon mobil poate fi una dintre cele mai neplacute experiente. Dar exista o solutie simpla pentru a-l gasi, chiar si atunci cand acesta este oprit. Iata cum poti face acest lucru:

In primul rand, este important sa pastrezi calmul. Apoi, poti apela propriul numar de telefon, in speranta ca persoana care l-a gasit iti va raspunde si te va ajuta sa-l recuperezi. Dar daca telefonul este inchis, ce poti face?

Reclamă

Metoda simpla pentru a gasi un telefon pierdut

Pentru telefoanele iPhone, cea mai usoara modalitate este sa accesezi aplicatia "Find My iPhone". Conecteaza-te la iCloud si apoi la toate dispozitivele tale. Apasa pe "All Devices" si selecteaza telefonul pierdut. Pe ecran va aparea o harta cu locatia telefonului tau. Daca telefonul este oprit, harta va arata ultima locatie in care s-a aflat telefonul.

Poti apasa pe "Notify me when found" si vei primi un e-mail atunci cand telefonul tau va fi pornit din nou. Pentru telefoanele Android, situatia este putin diferita, deoarece telefonul trebuie sa fie pornit pentru a putea fi localizat.

Daca Androidul este pornit, poti folosi Android Device Manager pentru a-l gasi. Conecteaza-te la contul Google asociat telefonului si vei vedea locatia acestuia pe harta. Daca se afla in apropiere, poti apasa pe "Reda sunetul" pentru a-l auzi chiar daca este setat pe silentios.

Cum sa blochezi un telefon pierdut, chiar si de la distanta

Pentru a-ti proteja informatiile din telefon, poti folosi functia de blocare a ecranului. Pe iPhone, poti folosi "Lost Mode", iar pe Android, "Lock my Phone" de pe Android Device Manager. Iata cum poti face acest lucru:

Pentru iPhone:

 1. Acceseaza "Find My iPhone".
 2. Selecteaza telefonul pierdut.
 3. Apasa pe "Lost Mode".
 4. Selecteaza un numar de contact.
 5. Scrie un mesaj pentru persoana care il gaseste.
 6. Apasa "Done".

Pentru Android:

 1. Acceseaza "Find My Device".
 2. Selecteaza telefonul pierdut.
 3. Apasa pe "Protected device".
 4. Scrie un mesaj pentru persoana care il gaseste.
 5. Apasa "Protected Device".

Prin urmare, chiar daca telefonul tau este pierdut sau furat, exista metode simple pe care le poti aplica pentru a-l gasi sau pentru a-ti proteja informatiile personale. Pastreaza-ti calmul si urmeaza acesti pasi pentru a recupera telefonul tau pierdut!