Cum să elimini grăsimea și mâncarea arsă de pe aragaz folosind un ingredient simplu și accesibil

Data actualizării: 6 iulie 2025

Gătitul poate fi o activitate plăcută, dar curățarea aragazului după ce ai gătit poate fi o adevărată provocare. Reziduurile care rămân după ce ai gătit pot fi greu de îndepărtat. Dar, nu trebuie să vă faceți griji, pentru că există o soluție simplă și accesibilă. Specialiștii dezvăluie un truc care curăță grăsimea și mâncarea arsă de pe aragaz. Se recomandă un ingredient care face minuni și care nu costă deloc mult.

Eliminarea unsoarei de pe aragaz

Aragazul este un aparat care se folosește constant în orice gospodărie, dar uneori poate fi greu de spălat. Experții din domeniul curățeniei vin cu un pont simplu și rapid, care elimină unsoarea care se strânge după gătit. Trucul constă în folosirea unui ingredient care costă doar câțiva lei și se găsește în multe magazine. În plus, se utilizează la diverse preparate culinare și la îndepărtarea urmelor, precum cele de unsoare și mâncare uscată. Bicarbonatul de sodiu este soluția la care trebuie să apelezi. În primul rând, se aplică pe aragaz un amestec care se face din oțet alb și apă, în proporții egale. Soluția se șterge cu o lavetă curată, confecționată din microfibră. În al doilea rând, se presară pe aragaz bicarbonat de sodiu pe zonele greu de eliminat. Grăsimea se lasă să se înmoaie preț de câteva minute înainte de a fi eliminată cu un burete curat.

Alte modalități de curățare a aragazului

Grăsimea de pe aragaz mai poate fi eliminată și cu ajutorul unei alte soluții. Această modalitate de a șterge mâncarea arsă folosește tratamentul cu abur. Se înmoaie un prosop din microfibră în apă fierbinte și apoi se stoarce bine. Prosopul se pune pe bicarbonatul de sodiu care a fost presărat în prealabil pe aragazul murdar. Se așteaptă 15 minute pentru a se înmuia resturile alimentare. Petele se îndepărtează cu un burete care nu zgârie. Este indicat ca aragazul să se șteargă după fiecare gătire. În felul acesta, nu veți depune eforturi majore la curățare. Resturile proaspete se elimină cu un prosop curat și ușor umezit în apă sau altă soluție care nu strică suprafața electrocasnicului din bucătărie.


Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨