Orhideele, celebre pentru delicatețea, originalitatea și coloritul lor, reprezintă alegeri decorative îndrăznețe pentru case. Însă, se știe că aceste flori frumoase se pot dovedi complicat de crescut, întreținut și depozitat. Cu toate acestea, posesorii de orhidee nu trebuie să dispare, deoarece există metode de a menține aceste flori în viață și a le face să înflorească pe tot parcursul anului.

Fiind plante ce se adaptează ușor unui mediu interior, orhideele au, totuși, nevoi specifice. Pentru a fi conservate cât mai bine, aceste flori solicită întreținere regulată și o atenție deosebită.

Pentru a îmbunătăți înflorirea orhideelor, este necesar să se ude plantele regulat. Umiditatea din sol contribuie la extinderea perioadei și duratei de înflorire. Acestea trebuie udate o dată pe săptămână în general, frecvența scăzând o dată la două săptămâni în timpul iernii.

Reclamă

Lumina solară este un alt factor esențial pentru dezvoltarea acestor plante. Însă acestea nu tolerează expunerea directă la lumina soarelui, fiind necesară grijă pentru a asigura lumina adecvată pentru înflorire.

Totodată, orhideele au nevoi specifice de nutriție pentru a rezista în timp. Deși există pe piață numeroase îngrășăminte, acestea sunt adesea compuse din substanțe chimice care pot fi toxice pe termen lung. Așadar, o opțiune bună este utilizarea de îngrășăminte naturale, în plus, acestea pot fi confecționate chiar acasă.

Pentru ca orhideele să înflorească din plin, este esențial să fie fertilizate foarte regulat. Un exemplu de îngrășământ natural pentru plante este apa de orez, care conține potasiu, fier, siliciu și fosfor – elemente esențiale pentru creșterea plantelor.

Utilizarea Apei de Orez ca Îngrășământ

Pentru a folosi apa de orez ca îngrășământ, se urmăresc următorii pași:

  1. Adăugați 10 grame de orez la un litru de apă fierbinte.
  2. Lăsați la macerat timp de o oră.
  3. Se strecoară orezul și se lasă apa să se răcească.
  4. Turnați lichidul într-o sticlă pentru a-l utiliza în momentul udării plantelor.

Acest amestec ar trebui utilizat o dată la patru udări și o să observați diferențele și evoluția pozitivă a orhideelor după câteva zile.

Chiar dacă orhideele necesită o atenție specială, cu răbdare și mici trucuri, oricine poate menține aceste flori într-o stare excelentă pe tot parcursul anului.