Daca iti doresti sa ai muscate frumoase si inflorite chiar si pe timpul iernii, trebuie sa respecti cateva reguli simple. Pastrarea acestor flori frumoase este o provocare pentru multi iubitori de plante, insa cu putina atentie si grija poti avea muscate fermecatoare chiar si in sezonul rece. Iata care sunt acele reguli de aur pe care trebuie sa le urmezi pentru a te bucura de muscate inflorite si sanatoase!

Muscatele se pastreaza la temperatura de 10-14°C

La primul semn de racire severa a vremii, este recomandat sa mutati muscatele intr-o incapere luminoasa, cu temperaturi care sa nu scada sub 10°C. Este important de retinut faptul ca temperaturile mai joase favorizeaza inflorirea muscatelor, asa ca pastrati-le intr-un loc racoros, dar nu prea rece. De asemenea, muscatele curgatoare sunt mai sensibile si au nevoie de lumina si de un spatiu aerisit pe timpul iernii.

Este esential ca temperaturile sa nu ajunga la 0°C pentru muscatele drepte si sub 5°C pentru cele curgatoare. Astfel, muscatele pot fi pastrate fie in pivnita, fie intr-un garaj bine izolat sau intr-o incapere neincalzita pe timpul iernii.

Reclamă

Inainte de a le depozita, este recomandat sa taiati lastarii verzi ai muscatelor. Aceasta operatiune se face pentru a pastra structura puternica a plantelor, evitand putrezirea ramurilor firave sau a celor verzi. Taierea se face la 2-4-6 ochi, in functie de vigoare, si este important sa mentii doar ramurile lemnificate. Cu putina indemanare si curaj, muscatele tale vor fi pregatite sa infrunte iarna si sa inflorasca din nou in primavara.

Nu schimbati pamantul si nu il imbogatiti cu minerale

Pe timpul iernii, este esential sa nu schimbati pamantul muscatelor si nici sa nu il imbogatiti cu minerale. Aceste flori hiberneaza si nu au nevoie de elemente nutritive suplimentare pentru a se dezvolta. Asigura-te ca nu oferi plantei posibilitatea de a creste in timpul iernii si vei fi rasplatit cu o inflorire bogata in sezonul cald.

Pentru a avea grija de muscatele tale, nu uita sa le uzi rar, o data sau de doua ori pe luna, fara a le inunda cu apa. Este important sa mentii solul usor umed, evitand acumularea excesiva de apa care poate duce la aparitia unor boli la radacina si tulpina plantei. Respectand aceste reguli simple, vei avea muscate frumoase si sanatoase, gata sa-ti incante privirea cu florile lor colorate!