Cum sa iti alegi pepenele perfect in cinci pasi simpli

Data actualizării: 14 iulie 2025

Suntem în plin sezon al pepenilor, iar piețele și supermarketurile sunt pline de aceste delicii dulci și zemoase. Dar cum alegem cel mai bun pepene? Chef-ul Cristian Feher ne oferă cinci trucuri simple care ne vor ajuta să alegem un pepene copt și zemos.

Primul pas: Observarea petei galbene

Cristian Feher ne recomandă să ne uităm la pata galbenă de pe coajă. Dacă este de un galben intens, atunci pepenele este copt. În schimb, dacă pata este albicioasă, atunci pepenele nu este suficient de copt, iar dacă este maronie, este mult prea copt.

Al doilea pas: Verificarea dungilor maronii

Dungile maronii, ca niște cruste, sunt un semn bun și apar atunci când zahărul iese la suprafață. Cu cât sunt mai multe, cu atât pepenele este mai dulce.


Un alt aspect important este codița. Dacă este uscată și maro, înseamnă că pepenele a fost cules la timp, când era copt. Dacă e încă verde, a fost recoltat prea devreme și s-ar putea să nu fie dulce.

Citește și:

Testul de strângere este următorul pas. Un pepene bun va trebui să fie foarte tare, ca o piatră. În schimb, dacă simți că este moale, ai face bine să nu îl cumperi.

Ultimul pas și cel care nu dă greș niciodată este să îl bați ușor în coajă și să îl ridici. Sunetul trebuie să fie ca atunci când bați într-o găleată plină cu apă. Dacă ai de ales dintre mai mulți pepeni, ia-l mereu pe cel mai greu. Cu cât e mai greu, cu atât e mai suculent.

Cristian Feher susține că aceste trucuri funcționează de fiecare dată. Nu vei da greș cu ele indiferent de pepenele pe care îl alegi, fie el rotund, mai alungit sau mic.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨