Cum să îți menții pielea sănătoasă după duș: sfaturi de la dermatologi

Dermatologii ne oferă sfaturi despre cum să avem grijă de pielea noastră după duș. Acest lucru banal, pe care îl facem zilnic, poate avea un impact mare asupra sănătății pielii noastre, dacă nu respectăm anumite reguli.
Greșeli comune după duș
După duș, toți dorim să avem o piele sănătoasă, dar adesea nu ne gândim la greșelile pe care le putem face. Experții ne sfătuiesc să renunțăm la anumite obiceiuri care ne pot afecta pielea. „Este foarte important să ții cont de acest aspect pentru a evita eventualele neplăceri care pot apărea după ce ai ieșit din baie”, spun specialiștii. Unul dintre aceste obiceiuri este frecarea agresivă a pielii cu prosopul după duș. „Această acțiune poate agrava iritațiile și poate afecta bariera naturală a pielii”, a declarat dr. Sonia Badreshia-Bansal. În plus, dr. Hooman Khorasani adaugă că frecarea intensă poate provoca microfisuri.
Produsele de evitat după duș
Dermatologii ne sfătuiesc, de asemenea, să evităm anumite produse după duș. Printre acestea se numără cele care au ingrediente active precum retinoizi sau acizi. Aceste substanțe pot pătrunde mai adânc în pielea umedă și sensibilizată, ducând la un risc mai mare de iritații. „Cremele de corp se aplică de fiecare dată după ce pielea s-a uscat complet”, sfătuiesc specialiștii. Este recomandat să aștepți 2-3 minute înainte de a hidrata pielea, pentru a reține apa în piele, sigilând astfel hidratarea. În concluzie, este esențial să avem grijă de pielea noastră după duș, respectând sfaturile experților.
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨