Cum să obții un șnițel pufos și gustos folosind un ingredient banal

Data actualizării: 4 iunie 2025

Șnițelul este unul dintre cele mai apreciate feluri de mâncare, care se poate prepara rapid cu doar câteva ingrediente. Indiferent dacă preferi șnițelele de pui sau de porc, metoda de preparare este aceeași. Totuși, există un truc simplu care poate face diferența dintre un șnițel obișnuit și unul cu adevărat delicios și pufos.

Secretul unui șnițel perfect

În ciuda a ceea ce mulți ar putea crede, secretul unui șnițel perfect nu se află în carnea folosită, ci într-un ingredient adăugat în făină. Acest ingredient este unul banal, pe care îl avem cu toții în bucătărie: sarea. Adăugând sare în făina pentru șnițele, acestea vor deveni mult mai delicioase. De asemenea, se mai adaugă și piper.

Condimentele pot face diferența

În funcție de preferințele tale, mai poți adăuga și alte condimente sau ierburi aromatice. De exemplu, pulberea de ceapă și usturoi reprezintă o opțiune foarte bună, la fel ca paprika. Dacă preferi un șnițel mai picant, poți opta pentru puțin ardei iute. Condimentele precum busuioc, oregano, cimbru, chimion, curry sau boia de ardei sunt opțiuni la fel de potrivite pentru o aromă puternică.


Rețeta pentru șnițele aromate și delicioase

Pentru a prepara șnițele delicioase, ai nevoie de 4 cotlete de piept de pui de 100 g, sare și piper negru, 1/4 cană de amidon de porumb și de 2 ouă. Mai trebuie să adaugi 1 – 1/2 linguri de muștar Dijon, o cană de pesmet panko sau obișnuit, 1/3 cană de parmezan proaspăt ras și 3 linguri de ulei de măsline. Opțional, mai poți folosi pătrunjel italian proaspăt tocat pentru garnitură, dar și felii de lămâie.

Citește și:

Într-o tigaie mare, la foc mediu – mare, se încălzesc trei linguri de ulei. Atunci când uleiul devine foarte fierbinte, se adaugă carnea. Șnițelele se gătesc timp de 2 minute pe prima parte, apoi se întorc și se gătesc pentru alte 2 minute. Se transferă, apoi, pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă pentru ca șnițelele să se scurgă. Șnițelele se așază pe farfurie și se presară pătrunjel tocat, alături de felii de lămâie.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨