Ati incercat sa prajiti cartofii acasa si nu au iesit asa cum va asteptati? Ei bine, s-ar putea sa faceti o greseala comuna atunci cand ii pregatiti. Iata care este secretul pentru a obtine cei mai deliciosi cartofi prajiti.

Chiar si cartofii prajiti au micul lor secret pentru a fi perfecti. Se curata de coaja, se spala bine, se taie, se pun in tigaie, in uleiul incins, apoi se scot si se condimenteaza. Pare simplu, insa acesti pasi nu functioneaza intotdeauna, iar cartofii nu isi pastreaza forma in tigaie, se rup sau nu devin crocanti. In plus, absorb mai mult ulei decat este necesar.

Cum sa pregatiti cartofii prajiti corect

Tot ce trebuie sa faceti pentru ca deliciosii cartofi sa nu se inece in ulei este sa pui cartofii spalati, clatiti si apoi uscati direct in uleiul rece, si nu in el incins. Pe masura ce uleiul se incalzeste la temperatura normala de prajire, coace treptat interiorul cartofului. Astfel, pana cand uleiul ajunge sa se incinga complet, interiorul cartofului este gata, iar cartoful devine crocant.

Reclamă

Un alt truc este sa nu amestecati cartofii prea des in tigaie, pentru a evita ruperea lor. Lasati-i sa se rumeneasca frumos pe o parte, apoi intoarceti-i cu grija pentru a le rumeni si pe cealalta parte.

Nu le mai trebuie decat putina sare si, pentru cine prefera, ketchup, maioneza sau sos de usturoi. Savurati acesti cartofi prajiti crocanti si aromati, facuti dupa reteta corecta!