Cum să prepari cea mai gustoasă ciorbă de fasole boabe de la Mănăstirea Prislop

Data actualizării: 10 iulie 2025

Ciorba de fasole boabe este unul dintre cele mai apreciate preparate în bucătăria românească. Cu un gust bogat și cremos, această rețetă transmisă de la o maicuță de la Mănăstirea Prislop promite să fie preferată de peste 70% din populația țării. Descoperă mai jos ingredientele și modul de preparare pentru a surprinde cu succes papilele gustative ale celor dragi.

Ingrediente de care ai nevoie

Pentru a pregăti această delicioasă ciorbă de fasole boabe ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 600 g fasole boabe uscată
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 2-3 ardei
  • 6-7 roșii mici
  • 1/1,5 linguri de pastă de tomate
  • o jumătate de țelină mică
  • 70 ml ulei
  • pătrunjel proaspăt
  • sare și piper după gust

Mod de preparare simplu și gustos

Pentru a obține ciorba de fasole boabe ca la Mănăstirea Prislop, urmează acești pași simpli: Fasolea boabe se pune la înmuiat peste noapte în apă, apoi se fierbe cu apă rece și se schimbă de două ori apa pentru a elimina impuritățile. Între timp, legumele se taie cubulețe și se călesc în ulei încins, adăugând pasta de tomate și roșiile decojite.


Când legumele sunt gata, adaugă supa de fasole și lasă amestecul să fiarbă la foc mic. Condimentează cu sare, piper și pătrunjel proaspăt, apoi servește ciorba caldă. Poftă bună!

Citește și:

Cu această rețetă simplă și gustoasă de ciorbă de fasole boabe de la Mănăstirea Prislop, vei impresiona cu siguranță pe cei dragi la masa de prânz sau cină. Nu uita să împărtășești această rețetă cu prietenii și familia pentru a le încânta și pe ei cu aroma autentică a bucătăriei tradiționale românești.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨