Cum sa prepari cel mai savuros lapte de pasare cu un ingredient banal

Data actualizării: 13 mai 2025

Laptele de pasăre, un desert simplu și delicios, poate fi transformat într-un adevărat deliciu dacă adaugi un ingredient secret. Acest ingredient banal va transforma desertul tău într-unul de neuitat.

Originea desertului

Deși este cunoscut ca fiind românesc, laptele de pasăre este original din Franța, unde este cunoscut sub numele de île flottante. În România, acest desert a devenit popular în perioada interbelică, când gospodinele erau atras de influențele franțuzești. În prezent, laptele de pasăre este considerat un adevărat deliciu și este apreciat pentru textura sa rafinată și lejeră.

Prepararea laptelui de pasăre

Dacă vrei să prepari cel mai bun lapte de pasăre, ai nevoie de 400 ml suc de portocale, 2 albușuri, 120 de grame de zahăr, 30 de grame de amidon și un praf de sare. Ingredientul secret, care nu ar trebui să lipsească din lista ta, este coaja de portocală. Aceasta va da un gust aparte desertului, care va primi numai complimente din partea celor dragi.


Copii legați de mâini și împușcați – mărturii în premieră despre crimele de război comise de militari din trupele speciale britanice.

Pentru a prepara sosul, amestecă 80 de grame de zahăr cu amidonul, iar peste se toarnă 400 ml de suc. Sosul se pune la fiert timp de un minut, apoi se lasă la răcit. Între timp, prepară găluștele de albuș. Mixează albușurile cu zahărul și sarea timp de un minut. Separat, pune apa la fiert, iar când începe să clocotească, adaugă găluștele de albuș. După ce sunt gata, pune-le pe farfurie. Peste găluște se va pune sosul care a stat la răcit, iar totul se va orna cu coajă de portocală. Poftă bună!

Citește și:
Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨