Cum să transformi cafeaua într-o băutură mai sănătoasă și mai dulce. Ingredientul neașteptat care schimbă totul

Data actualizării: 5 aprilie 2025

Cafeaua este o băutură nelipsită din rutina multora dintre noi, fie că o consumăm dimineața din necesitate, fie din pură plăcere. Într-adevăr, cafeaua este o băutură sănătoasă, dar totul depinde de ce adăugăm în ea. Majoritatea dintre noi alegem să adăugăm o linguriță sau două de zahăr pentru a-i oferi acel gust dulce pe care îl dorim, însă această alegere nu este tocmai sănătoasă.

Cum să-ți faci cafeaua mai sănătoasă și mai dulce?

În primul rând, evită să mai adaugi zahăr alb și optează pentru zahărul brun. Zahărul brun, dacă alegi să-l pui în cafea, nu doar că o va face mai dulce și sănătoasă, dar îi va da și o notă unică, având în vedere faptul că conține melasă. În același timp, zahărul brun are note de nucă și de caramel, care pot da cafelei un gust mult mai bogat și complex. Pe lângă acestea, este și mai sănătos decât zahărul alb.

„Zahărul brun oferă un gust aromat cafelei tale și îi adaugă o notă unică, datorită conținutului de melasă.”

Diferența dintre zahărul alb și cel brun

În primul rând, diferența dintre cele două tipuri de zahăr este dată de gust, dar și de procesul prin care sunt obținute. Zahărul brun conține melasă, spre deosebire de zahărul alb. De asemenea, zahărul alb este folosit în numeroase rețete de dulciuri și băuturi, astfel că multe persoane sunt deja obișnuite cu el. Chiar și așa, dacă vrei o cafea mai dulce și mai sănătoasă, cel mai bine ar fi să optezi pentru zahărul brun.


Este important de menționat că zahărul brun trebuie adăugat treptat în cafea. Dacă adaugi prea mult zahăr, băutura poate ajunge să se transforme într-un caramel lichid. Așadar, dacă îți dorești o cafea dulce și sănătoasă, alege să adaugi zahăr brun, un ingredient care îi poate schimba complet gustul.

Citește și:
Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨