Decojirea ouălor fierte tari, un truc simplu și eficient dezvăluit de un bucătar de renume

Data actualizării: 8 aprilie 2025

De multe ori, decojirea ouălor fierte tari poate fi o adevărată provocare. Fie că te grăbești să pregătești micul dejun sau vrei să impresionezi cu o salată de ouă la o masă în familie, decojirea ouălor în mod eficient poate economisi timp și efort.

Trucul unui bucătar de renume

Christopher Kimball, unul dintre fondatorii America’s Test Kitchen și Cook’s Country, ne arată cum să scăpăm de coaja ouălor fierte într-un mod surprinzător de simplu. Trucul său implică doar câteva elemente simple și necesită doar câteva minute. Timpul de fierbere este esențial, acesta nu trebuie să fie mai mare de 10 minute.

Cum se răcesc ouăle fierte?

Al doilea aspect important este modul în care se răcesc ouăle fierte. O baie mare de gheață timp de trei minute este soluția sugerată de Kimball. Aceasta face ca interiorul oului să se micșoreze, facilitând astfel îndepărtarea cojii. „Au trecut opt minute și patruzeci de secunde dacă vrei ca gălbenușul să fie umed. Așa, în cele din urmă Sfântul Graal este să fierbi ouăle timp de opt minute și 40 de secunde și să le pui într-un vas mare de gheață timp de trei minute. Și fiecare ou, nu 80 la sută, nu 90 la sută, fiecare ou va fi ușor de decojit”, a spus bucătarul, potrivit Express. Acesta este un truc simplu, dar extrem de eficient, care garantează că toată coaja de la ouăle fierte tari se va desprinde fără eforturi majore. Astfel, cu un pic de practică și răbdare, oricine poate deveni un expert în decojirea ouălor fierte tari.


Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨