Dacă doriți să impresionați familia și prietenii cu un desert delicios, dar simplu de realizat, rulourile cu smântână și umplutură de nucă sunt alegerea perfectă! Cu o textură fragedă și o aromă irezistibilă, aceste delicii nu vor dura mult pe masă. Descoperiți rețeta completă și bucurați-vă de un desert de neuitat!
Ingrediente și Pregătirea Aluatului
Pentru a prepara aceste rulouri delicioase, veți avea nevoie de câteva ingrediente simple și ușor de găsit:
Reclamă
- 280 g făină
- ½ linguriță praf de copt
- Un praf de sare
- 8 g zahăr vanilat
- 100 g unt
- 200 g smântână
- 1 gălbenuș de ou
Pentru umplutura de nucă:
- 150 g nuci
- 1 albuș de ou
- 4 linguri de zahăr
- 150 g brânză de vaci
- 1 gălbenuș de ou
Prepararea Aluatului
- Începeți prin a pune făina, praful de copt, sarea și zahărul vanilat într-un bol mare.
- Adăugați untul rece în făină și frământați-l cu mâinile până se formează firimituri.
- Adăugați smântâna și gălbenușul de ou peste firimituri, frământați aluatul până obțineți o compoziție omogenă și asamblați-l într-o chiflă.
- Lăsați aluatul în folie timp de 15 minute la frigider pentru a se răci și a deveni mai ușor de manevrat.
Prepararea Umpluturii și Formarea Rulourilor
După ce aluatul s-a răcit, este timpul să pregătiți umplutura și să formați rulourile:
Umplutura de Nucă
- Bateți albușul de ou cu zahărul folosind un mixer până devine lucios și alb.
- Măcinați nucile și adăugați masa de albușuri la ele, amestecând bine.
Asamblarea Rulourilor cu Nucă
- Împărțiți aluatul în 4 părți egale și întindeți fiecare parte într-un strat de aproximativ 20 cm în diametru.
- Tăiați fiecare strat ca pe o pizza, în 8 triunghiuri.
- Puneți umplutura de nuci pe partea lată a triunghiurilor.
- Sigilați umplutura în interiorul aluatului și rulați-l într-o rolă.
- Așezați rulourile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Umplutura de Brânză
- Amestecați brânza de vaci cu gălbenușul de ou până obțineți o compoziție cremoasă.
- Procedați în mod similar cu aluatul, formând triunghiuri și adăugând umplutura de brânză pe partea lată a fiecărui triunghi.
- Rulați și așezați rulourile pe o tavă de copt.
Coacerea și Servirea
Ultimul pas este coacerea rulourilor și decorarea acestora pentru un aspect deosebit.
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Coaceți rulourile timp de 15-20 de minute, până devin aurii și frumos rumenite.
- Pentru un aspect festiv, le puteți tăvăli prin zahăr pudră.
Indiferent de ocazie, aceste rulouri cu smântână și umplutură de nucă vor deveni rapid favoritele tuturor. Simplitatea și gustul desăvârșit le fac ideale pentru orice moment al zilei. Poftă bună!