Daca esti in cautare de noi retete dulci pentru a-ti impresiona familia sau prietenii, atunci rețeta pentru prajitura Pani Walewska este ideală pentru tine. Cu un amestec delicios de aluat fraged, fructe de padure dulci si o crema fina, aceasta prajitura este perfecta pentru orice ocazie speciala sau pentru a-ti rasfata papilele gustative intr-o zi obisnuita. Urmeaza acesti pasi simpli pentru a pregati aceasta delicatesa deosebita.
Pentru a pregati prajitura Pani Walewska, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
-
Pentru Aluat:
Reclamă
- faina – 250 g
- praf de copt – 1 lingurita
- zahar – 50 g
- unt – 100 g (de la frigider)
- galbenus – 3 buc.
-
Pentru Crema:
- faina – 1 lingura
- amidon – 1 lingura
- lapte – 250 ml
- zahar – 50 g
- galbenus – 1 buc.
- zahar vanilat – 1 pachet
- unt – 100 g (temperatura camerei)
-
Pentru Bezea:
- albus – 4 buc.
- zahar pudra – 125 g
- amidon – 0,5 linguri
-
In afara de asta:
- fructe de padure congelate (gem original) – 225 g
- migdale (fulgi) – 60 g
Pentru a incepe prepararea prajiturii Pani Walewska, urmeaza acesti pasi simpli:
-
Pregatirea aluatului:
- Turnati faina intr-un bol, tocati untul si amestecati cu mainile. Adaugati praf de copt, zahar, galbenusuri si framantati aluatul. Intindeti-l uniform pe o forma acoperita cu hartie de copt si adaugati fructele de padure congelate.
-
Prepararea bezelei:
- Bateti albusurile cu zahar pudra si amidon, apoi intindeti bezeaua peste fructele de padure si coaceti la 180°C timp de 40 de minute.
-
Pregatirea cremei:
- Gatiti laptele, zaharul, vanilia, galbenusurile, amidonul si faina la foc mic pana se ingroasa, apoi lasati sa se raceasca.
-
Asamblarea prajiturii:
- Ungi un blat cu crema, acoperi cu celalalt blat, presari migdalele si dai la frigider pentru 2 ore inainte de a taia in bucati.
Prajitura Pani Walewska este o delicatesa rafinata cu un gust dulce-acrisor, perfecta pentru a fi servita alaturi de o ceasca de ceai sau cafea. Urmand cu atentie pasii simpli de preparare, vei putea impresiona pe cei dragi cu aceasta reteta delicioasa. Savureaza fiecare muscatura din aceasta prajitura fina si nu uita sa imparti si cu cei dragi pentru a le face ziua mai dulce. Pofta buna!