Cartofii prajiti sunt unul dintre preparatele preferate de multe persoane, insa exista o greseala pe care multi o fac atunci cand ii prepara. Chiar si acesti cartofi au un mic secret pentru a fi perfecti, iar un renumit chef american dezvaluie o metoda prin care cartofii prajiti devin crocanti si nu absorb atat de mult ulei.

Pentru multi pasionati de bucatarie, cartofii prajiti reprezinta un adevarat deliciu. Cu toate acestea, multi nu stiu ca exista o anumita metoda de preparare pentru a obtine cei mai buni cartofi prajiti crocanti si deliciosi. Christopher Kimball, unul dintre cei mai renumiti chefi din SUA, dezvaluie un mic secret pentru a obtine acest rezultat.

Pregatirea corecta a cartofilor prajiti

Pentru a evita ca cartofii prajiti sa nu isi pastreze forma in tigaie sau sa nu devina crocanti, este importanta pregatirea corecta a acestora. Unul dintre pasii esentiali pentru obtinerea celor mai buni cartofi prajiti este ca acestia sa fie prajiti de doua ori. In acest fel, se asigura ca interiorul cartofilor este copt inainte ca exteriorul lor sa fie crocant.

Reclamă

Conform lui Christopher Kimball, secretul consta in a pune cartofii spalati, clatiti si uscati direct in uleiul rece, in loc sa ii adaugi in uleiul incins. Astfel, cartofii se vor coace treptat pe masura ce uleiul se incalzeste la temperatura normala de prajire, iar rezultatul va fi un cartof prajit crocant si delicios.

Alegerea uleiului potrivit

Un alt aspect important cand vine vorba de pregatirea cartofilor prajiti este alegerea uleiului potrivit. In acest sens, este recomandat sa folosesti ulei de floarea-soarelui, deoarece uleiurile precum cele de avocado sau de masline au un punct de fum scazut, iar acestea pot afecta aroma preparatului final. Uleiurile de arahide sau canola sunt optiuni bune datorita punctului de fum ridicat si aromei neutre.

Pentru a obtine cei mai buni cartofi prajiti, este important sa eviti incarcarea excesiva a tigaii. Cartofii au nevoie de spatiu pentru a se praji corespunzator si a deveni crocanti. Respectand aceste mici secrete, vei reusi sa prepari cei mai deliciosi cartofi prajiti, care vor fi apreciati de intreaga familie.