Diabetul de tip 5 recunoscut oficial: nu este legat de obezitate si face 25 de milioane de victime anual

Luna aceasta, a fost recunoscută oficial o nouă formă de diabet, diabetul de tip 5. Acesta nu are nicio legătură cu obezitatea, fiind până acum confundat cu diabetul de tip 1 și 2.
Diabetul de tip 5, o formă rară a bolii
Diabetul de tip 5 este cauzat de produția scăzută de insulină indusă de malnutriție. Persoanele vulnerabile sunt adolescenții și adulții tineri supraponderali și subnutriți, provenind din familii cu venituri medii și mici.
Diabetul de tip 5 face anual 25 de milioane de victime la nivel global.
Înainte de a fi recunoscută oficial, boala a fost subiectul unor ani de dezbateri cu privire la identificarea ei. Pe 8 aprilie, Congresul Mondial al Diabetului a recunoscut noua formă de diabet. Aceasta este complet diferită de diabetul de tip 1 și 2.
Descoperirea diabetului de tip 5
În 2005, Meredith Hawkins, profesor de medicină la Albert Einstein College of Medicine, a auzit pentru prima dată că există o formă de diabet legată de malnutriție. Ulterior, în 2010, dr. Hawkins a pus bazele Institutului Global pentru Diabet din cadrul Universității Einstein, cu obiectivul de a descoperi defectele metabolice care generează diabetul de tip 5. Abia în 2022, dr. Hawkins și echipa sa au putut afirma că diabetul de tip 5 are fundamente diferite față de diabetul de tip 1 și 2. Potrivit dr. Hawkins, momentan, nu există tratamente pentru acest tip de diabet. Din acest motiv, pacienții supraviețuiesc maxim un an de când sunt diagnosticați. Cei care suferă de diabet de tip 5 sunt sfătuiți să consume mai multe proteine și mai puțini carbohidrați.
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨