În lumina rezultatelor financiare recent publicate, Digi Communications N.V. își consolidează poziția pe piață, demonstrând că a început anul 2023 într-o formă excelentă. Cifrele vorbesc de la sine: un salt impresionant de 11% în veniturile consolidate, EBITDA ajustată în creștere și o majorare semnificativă a numărului de relații contractuale generatoare de venituri (RGU).

Reclamă

Performanța financiară și creșterea RGU

Rezultatele financiare ale Grupului Digi Communications N.V. în primul trimestru al anului 2023 indică o performanță remarcabilă. Veniturile consolidate ale Grupului au înregistrat o creștere semnificativă de 11%, totalizând 399 milioane de Euro, comparativ cu perioada similară a anului precedent. De asemenea, EBITDA ajustată a crescut cu 7,5% față de rezultatul din primul trimestru al anului 2022, ajungând la 134 milioane de Euro.

În termeni de RGU, Digi Communications N.V. a realizat, de asemenea, o evoluție notabilă. Grupul a depășit 21,6 milioane de RGU, reprezentând o creștere de 16% față de perioada similară a anului precedent. În ceea ce privește segmentele de servicii ale Grupului, cel de telefonie mobilă a continuat să domine, numărul unităților generatoare de venit ajungând la 9,6 milioane.

Evoluția segmentelor de servicii în România și Spania

În România, serviciile mobile ale Grupului au cunoscut o creștere impresionantă. Acestea au înregistrat o creștere de 19,1% a RGU, ajungând la 5,2 milioane. În paralel, serviciile de internet fix au avut o creștere de 11,2%, în timp ce segmentul serviciilor de televiziune cu plată (cablu și satelit) a înregistrat o majorare de 6,2%.

În ceea ce privește prezența internațională, operațiunile din Spania au evidențiat o creștere remarcabilă. Utilizatorii de servicii fixe (internet fix și telefonie fixă) au crescut cu 68%, în timp ce numărul de utilizatori de telefonie mobilă a crescut cu 26%, totalizând 4,0 milioane de RGU.

În plus față de creșterea înregistrată pe piețele existente, Digi Communications N.V. are în vedere și noi oportunități de dezvoltare. Subsidiarele Grupului din Portugalia și Belgia (în asociere cu Citymesh NV) sunt în proces de dezvoltare a infrastructurii pentru lansarea viitoare a serviciilor de comunicații. În ciuda acestor ambiții internaționale, Digi Communications N.V. își reafirmă angajamentul față de piața românească, asigurându-și clienții că nu va renunța la investițiile și dezvoltarea în România.

Serghei Bulgac, CEO al Digi Communications, a subliniat această poziție în declarațiile sale recente: „Suntem încântați că am încheiat acest trimestru cu o creștere accelerată a numărului de servicii și cu rezultate solide atât în România, cât și în Spania. Suntem recunoscători clienților noștri pentru încrederea acordată. Continuăm să investim în rețelele de ultimă generație, pentru a asigura accesul unui număr cât mai mare de consumatori la servicii performante și accesibile. Ne concentrăm eforturile pentru dezvoltarea infrastructurii și lansarea serviciilor în Portugalia și Belgia în viitor.”

Indicatorii comerciali în funcție de țară

Evoluția pozitivă a indicatorilor comerciali relevă forța Grupului Digi Communications pe piață. În România, serviciile de Pay-TV au înregistrat o creștere de 6,2%, serviciile de internet fix de 11,2%, iar serviciile mobile de 19,1%, cu o scădere ușoară de 4,9% la telefonie fixă. În Spania, creșterile sunt și mai semnificative: serviciile mobile cu 26,1%, serviciile de internet fix cu 69,2% și telefonie fixă cu 63,3%. În Italia, serviciile mobile au avut un avans de 7,9%.

În ansamblu, rezultatele financiare ale Digi Communications N.V. pentru primul trimestru al anului 2023 sunt o mărturie a forței și potențialului acestei companii. Prin concentrarea pe dezvoltarea de servicii de înaltă calitate și prin investiții strategice pe piețele internaționale, Digi Communications N.V. își consolidează poziția ca jucător major în domeniul telecomunicațiilor.